Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huomenna sitten jo ihan vakavasti

– Jea!

Innostunut huuto kaikui harjoitushallissa, kun HPK:n pelaajat polkaisivat ensimmäiset potkut jäällä kesätauon jälkeen keskiviikkona.

Tunnelma oli korkealla, mutta aivan täysillä ei vielä menty. Kai Rautiosta uuden päävalmentajan saanut joukkue on tavannut tuoreen luotsinsa vasta pariin otteeseen, joten yhteistä säveltä täytyy hakea.

– Tänään otetaan vain vähän tuntumaa varusteisiin, luistimiin ja jääelementtiin. Huomenna pitää sitten alkaa jo ihan vakavasti mennä sitä peliä ja oikeaa työtä kohti, Rautio kertoi ennen, kuin astui kaukaloon.

Kesäkuussa KHL:ään siirtyneen Ari-Pekka Selinin paikan ottanut Rautio on jo ehtinyt muodostaa käsityksen tulevan kauden miehistöstään.

– Joukkueessa on riittävästi kokemusta, myös kokemusta finaaleista ja sitten on paljon nuoria. Kaikki tuntuisivat olevan hyviä tyyppejä ja hyviä urheilijoita. He laittavat itsensä likoon ja se on helkkarin hyvä lähtökohta.

Raution joukkue laitetaan jo elokuun puolivälissä todelliseen testiin, sillä harjoitusturnauksessa kotijäällä vastaan asettuvat KHL:ää pelaavat Sibir Novosibirsk ja SKA Pietari.

Valmentaja suhtautuu koitokseen realistisesti.

– Lähdetään katsomaan omaa tasoa. Sieltä tosiaan tulee kaksi KHL:n parasta hyökkäyssuuntaan pelaavaa joukkuetta, että tietysti me joudutaan testiin, että pystytäänkö me itse hyökkäämään ollenkaan. Nähdään sitten, missä mennään suhteessa tuohon idän sarjaan, Rautio sanoi.

Samalla sapluunalla

Tuleva kausi Kerhossa on hänelle uran ensimmäinen päävalmentajana. Paineita menestyksestä mies ei kuitenkaan suostu myöntämään.

– Näen tämän enemmän mahdollisuutena. Saan tehdä tätä työtä ja näyttää osaamista, että saanko joukkuetta menemään eteenpäin, saanko sitä voittavaksi ja miten se tapahtuu.

– Tiedän, että tulen tekemään hyviä asioita ja tulen tekemään virheitä. Virheiden kanssa yritetään tulla toimeen ja katsotaan, mitä pitää tehdä paremmin, Rautio pohti.

Uudesta valmentajasta huolimatta katsojat näkevät alkavalla kaudella kaukaloissa tutulla tavalla pelaavan HPK:n.

– Kyllähän nämä pelisysteemit aika paljon samanlaisia ovat kaikilla joukkueilla. Ei minun pelini eroa hirveästi, tai oikeastaan olleenkaan, siitä mitä täällä on edellisellä kaudella pelattu. Samalla sapluunalla mennään.

“Ensin kiinni siitä, mitä pitikään tehdä”

Kerhon kokenut hyökkääjä Ville Viitaluoma asteli pukukopista kohti kaukaloa hieman nuorempiaan tyynempänä.

– Kiva, että tämä taas alkaa, mutta mennään nyt ensin varovasti ja katsotaan miltä tuntuu.

Viitaluoman mukaan joukkue keskittyy ensimmäisten harjoituspäivien aikana saamaan porukan hitsautumaan hyvin yhteen.

– Nyt olemme olleet vasta pari päivää yhdessä. Kun on uusi valmentaja ja kaikkea, niin pitää ensin päästä kiinni siitä, mitä pitäisi edes tehdä.

Päävalmentaja Rautio on antanut itsestään joukkueelle hyvän ensivaikutelman.

– Hyvä ja napakka kuva jäänyt jo nyt näiden parin päivän aikana, mitä olemme olleet yhdessä. Hän on nähnyt paljon ja käynyt katsomassa vähän itärajankin takana. Varmaan hommia tullaan tekemään, että siihen ei ainakaan kaaduta, Viitaluoma kuvaili.

Hänen mukaansa nopealla tahdilla tapahtunut valmentajan vaihtuminen ei pelaajan näkökulmasta ollut kovinkaan dramaattista.

– Ei se ollut pelaajille niin ihmeellinen juttu. Sitten vielä, kun niin sanottu oman kylän poika tulee koutsiksi, niin ei siinä sillä lailla mitään. Tietysti asioita tapahtuu nopeasti, mutta se on sitä lätkää. (HäSa)