Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terveysasemat eivät ole uhattuina

Johtavat viranhaltijat ja luottamusmiehet vakuuttavat tiedotteessaan keskiviikkoaamuna, ettei kantakaupungin ulkopuolella olevien terveysasemien lakkauttamista ole valmisteltu, eikä se ole suunnitelmissa.

Hämeenlinnan Terveyspalvelut -liikelaitoksen johtokunta ehdotti tiistai-iltana tekemässään päätöksessä kaikkien pienten terveysasemien tulevaisuuden kriittistä tarkastelua.

Uutisointi mahdollisista alueellisten terveysasemien lakkauttamisesta keinona sopeuttaa Hämeenlinnan terveyspalvelut -liikelaitoksen taloutta on aiheuttanut kuntalaisissa huolta eri puolilla kaupunkia; erityisesti Hauhon, Kalvolan, Lammin ja Rengon alueella.

Kantakaupungin ulkopuolella olevien terveysasemien lakkauttamista ei ole valmisteltu liikelaitoksen talouden sopeuttamisen yhteydessä. Myöskään nelivuotisten palvelusuunnitelmien valmistelussa näiden terveysasemien lakkauttaminen ei ole ollut esillä.

Terveysasemaverkosta Hämeenlinnassa päättää terveyden ja toimintakyvyn lautakunta. Se odottaa, että Terveyspalvelut liikelaitos laatii toteuttamiskelpoisen talouden ja toiminnan sopeuttamisohjelman, jolla liikelaitoksen talous saadaan kaupunginhallituksen hyväksymään talousarvioraamiin.

Tällä hetkellä liikelaitoksen esitys ylittää raamiin vajaalla puolella miljoonalla eurolla.

Lautakunta, tilaajatiimi ja liikelaitos jatkavat keskusteluja ja neuvotteluja löytääkseen yhteisen näkemyksen Terveyspalvelut liikelaitoksen talouden ja toiminnan sopeuttamisesta. (HäSa)