Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK on hionut puolustuspeliä

HPK:n savonlinnalaislähtöinen hyökkääjä Tuomas Vänttinen on melkoinen velikulta, eikä seuran mediatilaisuuksissa ole tylsää, kun Vänttinen niissä haastaa. Torstaina häneltä tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä kysymykseen, miksi HPK katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa heti, kun Vänttinen palasi pitkältä sairauslomaltaan pelihommiin.

– Sateentekijä on palannut, Vänttinen vastasi ja räjäytti lehdistöhuoneen hersyvään nauruun.

Oli Vänttisellä vakavampaakin analyysiä HPK:n tämän hetken tilanteesta.

– Olen nähnyt poissa ollessani joukkueen tuskan. Yritin jutella vähän rennompia, kun tuntui, että kaikki jäkittävät. Siitä ei tule mitään, jos kukaan ei puhu, vaan tuijottaa yhteen pisteeseen. Huumorin ja rentouden avulla asiaa voi saada eteenpäin, Vänttinen muistuttaa.

Pelissä on tekemistä

HPK:n varakipparin mielestä joukkueen pelissä on vielä paljon tekemistä. Kerho on yrittänyt ratkoa viikon aikana puolustuspelin ongelmakohtia.

– Peli oli vielä lauantainakin aika huonoa. Juuri sen näköistä, mitä telkkarista katselin. Virheitä tulee paljon. Yritys on kova, mutta se näkyy sellaisena kimpoiluna, emmekä hoida asioita. Hoidamme kaikkien asioita ja kaikki paikkaavat kaikkia. Silloin peli on juuri sen näköistä kuin se on ollut. Sitä on yritetty tällä viikolla tilkitä, että jokainen luottaa toiseen ja kimpoilu jää vähemmälle. Tärkeintä on saada oman pään peli kuntoon, sillä puolustuspelimme on huonoa. Sitten kun puolustamme huonosti, emme pääse hyökkäämään, vaan se on nallipyssytouhua, Vänttinen selvittää.

Maaleja Kerholle on tehty kuitenkin vähän yhtä ottelua lukuun ottamatta.

– Veskarit ovat olleet ihan huippuja ja totta kai kaikki taistelevat. Kuten sanoin, on yritys hyvää. Yrityksen keskittäminen siihen, mitä pelaajien pitää oikeasti tehdä missäkin tilanteessa, on tällä hetkellä mielestäni tärkein asia, Vänttinen sanoi.

Pelit puoliksi

HPK:n maalivahtivalmentajan Kari Lehtosen mukaan HIFK on aina fyysinen ja taklaava joukkue.

– On ihan sama, mikä sen sarjasijoitus on. Rotsi auki Helsinkiin ei missään nimessä voi lähteä. Meidän pitää keskittyä tiiviisti siihen, mitä itse teemme. Vastassa on kova rosteri, Lehtonen muistutti.

HPK pelaa todennäköisesti lähes samalla kokoonpanolla kuin viime lauantaina Turussa. Torstain tietojen mukaan puolustaja Joni Tuominen on todennäköisesti sivussa. Maalivahdit Juuse Saros ja Frans Tuohimaa pelannevat viikonlopun ottelun puoliksi.

– Se on alustava suunnitelma, jotta saamme pidettyä molemmat pelilämpöisenä. Emme halua toisella molarille seitsemän tai kahden pelin putkea, jonka ajan toinen puree tuppia ja joutuu ns. kylmänä uuniin, Lehtonen sanoi. (HäSa)