Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maahockeyväki lisää nuorten lajitietoutta

Hockeyliiton juniori- ja kehitysvastaava Otto-Petteri Ventelä on aloittanut laajan työn maahockeyn tunnettuuden ja juniorityön kehittämisessä. Hän on käynyt syksyn aikana jo lähes 20 koululla kahdeksalla eri paikkakunnalla viemässä harjoitusten kautta lajitietoa.

Maahockeyn talviversion indoor hockeyn kauden avaustapahtumassa Jukolan koulun liikuntasalissa maajoukkuerinki harjoitteli ja kohtasi mestariryhmä ABC-Teamin. Lisäksi tapahtumassa esiteltiin lajia ja nuoret pääsivät kokeilemaan pelaamista.

Hämeenlinnalainen Otto-Petteri Ventelä, 21, opiskelee kaksivuotisella oppisopimuskoulutuksella liikuntaneuvojaksi Pajulahden urheiluopistolla. Hän toimii oppisopimuskauden hockeyliiton juniori- ja kehitysvastaavana.

– Olen käynyt kouluilla esittelemässä lajia Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Turussa, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Ruskossa. Lähdin ihan nollapisteestä, sillä tein ensin esitteet, olin yhteydessä kouluihin, vastausten jälkeen on sovittu ajankohta ja sen jälkeen olen käynyt esittelemässä lajia, kertoi Ventelä.

Töitä riittää

Ventelän työsarka on iso. Hän on lisäksi ollut aloittamassa kouluilla iltapäiväkerhotoimintaa, joka toteutetaan seurojen ja liiton yhteistyöllä. Hämeenlinnassa on päässyt tutustumaan lajin saloihin Ahveniston yläkoulun iltapäiväkerhossa.

– Haluamme antaa mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan, lisätä yleistä lajitietoutta ja antaa nuorille vaihtoehdon, sanoi Hockeyliiton puheenjohtaja Mika Rihtilä, joka on yhä myös menestyksekkään HT-85:n taustajoukoissa.

Ventelä ehti pelata 11 vuotta jääkiekkoa, viimeksi HPK:n A-nuorten tiimissä. Hän pelasi maahockeya jo pikkupoikana turnauksissa, mutta maahockeyn SM-sarjassa hän on pelannut kolme kautta.

– Pelasin kaksi ensimmäistä kautta Turun HC Kilpparissa, jossa voitimme ensimmäisenä vuonna SM-pronssin. Viime kauden pelasin HT-85:ssä, jossa voitimme myös SM-pronssin, Ventelä kertoi.

Ventelä on tällä hetkellä ainoana HT-85:n pelaajista mukana maajoukkueryhmässä.

– Kesällä olisi ollut maaottelu, mutta en päässyt silloin. Tammi-helmikuun vaihteessa maajoukkue pelaa Kroatiassa. Jos sinne pääsisin mukaan, Ventelä sanoi.

– Minulla on urheilussa vahvat tavoitteet. Ykkösenä on maajoukkuepaikka ja seuran hyvä menestys on myös tärkeää. Työ on syksyn aikana hiukan mennyt treenaamisen ohi, Ventelä sanoi.

HT-85:n konkareista ja nuorista koostuva ryhmä aloittaa sisähokin ykkösdivarin kahden viikon päästä Jukolan koulun liikuntasalissa. Indoor hockeyn SM-sarja käynnistyy kolmen viikon kuluttua 16. marraskuuta myös Jukolan salissa. HT-85:llä on joukkue myös SM-sarjassa.

– Olemme rakentaneet seuran kuvioita uuteen malliin, Rihtilä sanoi. (HäSa)