Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dali muuttaa naapuriin

Nopeat syövät hitaat.

Kauneusalan yrittäjä Dalia Häggman näki tilaisuutensa koittavan, kun SPR:n Veripalvelu lopetti toimintansa Hämeenlinnassa ja tilat vapautuivat aivan hänen nykyisen parturi-kampaamonsa Dalin vierestä Palokunnankatu 10:stä. Kuultuaan asiasta hän soitti samana päivänä isännöitsijälle ja kertoi olevansa kiinnostunut tiloista.

Tilat vapautuvat virallisesti ensi vuoden alusta, ja uuden liikkeen hän aikoo avata vielä tammikuun aikana. Saman katon alle siirtyy myös hänen kivenheiton päässä Rauhankadulla sijaitseva Dali Hoitava Meri -kauneushoitolansa, jonka hän perusti helmikuussa.

– Halusin edetä pienin askelin ja rakentaa yritystäni varmalle pohjalle. En ole suuruudenhullu. Laajentaminen on ollut pitkäaikainen haave.

– Se helpottaa asiakkaita, kun yhdistän palvelut saman katon alle. Useat asiakkaistani käyvät molemmissa liikkeissäni. Tiivistämällä palveluja pystyn palvelemaan heitä entistä paremmin. Myös kustannukset tulevat olemaan yksissä tiloissa nykyistä pienemmät, Häggman kertoo.

Pitkän miettimisen tulos

Päätös ei kuitenkaan ollut mikään hetken mielijohde.

– Päätösteni takana on monen yön valvomiset sekä iso työ ja kustannusten laskeminen, Dalia Häggman painottaa.

Nykyisessä parturi-kampaamossa on tilaa noin 100 neliötä ja kauneushoitolassa noin 70 neliötä. Naapurissa uusissa liiketiloissa tilaa on noin 190 neliötä.

– Siellä on ovellisia huoneita, mikä helpottaa työntekijöiden työtä, kun äänet eivät kuulu toiseen huoneeseen.

Parturi-kampaamossa on Häggmanin lisäksi yksi työntekijä ja kauneushoitolassa kaksi. Uusiin tiloihin hän hakee lisää kauneus- ja hyvinvointialan toimijoita, kuten fysikaalisten hoitojen ammattilaisia ja kynsien ja ripsien tekijöitä.

– Aina on tilaa yrittäjille, jotka ovat päteviä, rehellisiä ja yrittäjähenkisiä.

Itse hän aikoo aloittaa uudestaan päähieronnat tiloissa.

Pitää olla ajan hermolla

Parturi-kampaamo Dali on toiminut nykyisissä tiloissa 13 vuotta. Tiloista Dalia Häggman teki itsensä näköiset. Kuusi vuotta sitten hän teki remontin.

– Tässä löysin itseni; sen mitä haluan ja mitä asiakkaat haluavat. Pitää kuitenkin uudistua koko ajan ja olla ajan tasalla. Tämä sisustus on aikansa elänyt. Uusista tiloista tulee merelliset, rauhoittavat ja raikkaat, hän kuvailee.

– Paikan energian pitää olla kiva, ja energian pitää heijastua asiakkaisiin. Ensivaikutelma tehdään vain kerran. Pitää saada asiakkaat tulemaan toistekin.

Kilpailu ei pelota

Vaikka Hämeenlinnassa on näppituntumalla aivan riittämiin kauneushoitoloita sekä parturi-kampaamoita, Dalia Häggman ei kilpailua pelkää.

– Jos vähänkään pelkäisin, en lähtisi tähän. Haluan kokeilla työrintamalla niitä asioita, joita haluan. Riskit on kuitenkin mietitty. Jos tilanne muuttuu, keksin sitten jotain muuta.

– Kilpailla voi ainoastaan laadulla ja omalla itsellä, ei hinnalla. Pitää olla itsevarmuutta, mutta myös nöyryyttä. Ylimielinen ei saa olla. Silloin voi menettää kaiken hetkessä. Asiakkaathan sen lopulta valitsevat, missä käyvät.

Alan yrittäjiltä hän toivoisikin yhteistyötä.

– Kyllä saman alan yrittäjät voisivat edes tervehtiä toisiaan. Olen avoin kaikille uusille ideoille.

Dahlia Häggman kertoo olevansa uusista toimitiloista aivan innoissaan.

– Minulla on kiire sinne! Perhosiakin on vatsassa, mutta hyvällä tavalla. (HäSa)