Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aki Aarikka keilasi voiton Kiilan kisassa

Juvel-Teamia edustava hämeenlinnalainen Aki Aarikka keilasi Kiila Kisan finaalin voittajaksi Hämeenlinnan keilahallissa. Aarikan tulos kuuden sarjan finaalissa oli 1428 pistettä (tasoitus 66 pistettä) pistettä. Toiseksi sijoittui Pinjets-seuran hyvinkääläinen Mika Luoto tuloksella 1423 (0) ja kolmanneksi saman seuran Sami Heino 1421 (60) pisteellä. Neljäs oli Kiilan Timo Mäkelä 1381 (18) ja viides Juvel-Teamin Kimmo Väänänen 1352 (12).

Finaali oli huikean tasainen ja tasokas alusta alkaen. Heti ensimmäisessä sarjassa 230 pistettä ylitettiin monen keilaajan voimin. Aarikka otti kisan johtopaikan toisen sarjan jälkeen ja kasvatti tasaisesti eroa muihin aina viidenteen sarjaan asti.

Viidennessä sarjassa Sami Heino ja varsinkin Mika Luoto aloittivat väkevän kirin ja saavuttivat vauhdilla Aarikkaa. Viimeiseen sarjaan Luoto heitti 269 ja Heino 229. Aarikka oli pakotettu viimeiseen ruutuunsa tekemään kaksi kaatoa voittaakseen. Ne hän hyvillä heitoilla tekikin ja pääsi tuulettamaan ykkössijansa viiden pisteen erolla Luotoon. Heino hävisi Luodolle vain kaksi pistettä.

Aarikka oli kisan ratkettua onnellinen, mutta myös yllättynyt.

– On ollut niin hankala kausi. Viime syksynä kyynärpääni leikattiin ja pääsin keilaamaan vasta marraskuussa. Koko alkuvuosi on puolestaan mennyt tekniikkamurheiden kanssa painiessa, Aarikka kertoi.

Juniorivalmennuskin on vienyt voittajan aikaa.

– Omat harjoittelut ovat jääneet tosi vähiin. Siksi tämä voitto on melkoinen yllätys, hän sanoi.

Viimeisten ruutujen ratkaisuun jäänyt voitto tuntui hyvältä.

– Olisi sen voinut helpomminkin tehdä. Ennen viimeistä ruutua tiesin onneksi hyvin tilanteen. Luoto ja Heino olivat lopettaneet sarjansa aikaisemmin ja kaatoja vaadittiin kaksi. Onneksi sain hyvät heitot siihen kohtaan, Aarikka muisteli. (HäSa)