Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten hiusten luonnonkiharuuden saa pysymään?

Luonnonkiharat hiukset ovat syntymälahja, jonka periytyminen on monimutkainen lopputulos.

Kiharahiuksinen lukija kysyy, miten kiharuuden saa pysymään.

Mistä hiusten kiharuus johtuu, hiusalan lehtori Minna Busch?

– Luonnonkiharat hiukset saamme geeniperimästä. Luonnonkihara hius on läpileikkaukseltaan soikea verrattuna suoraan hiukseen, jonka läpileikkaus on pyöreä. Mitä kiharampi hius sitä soikeampi läpileikkaus ja näin ollen kiharampi hius.

Vaikuttavatko elintavat kiharuuteen, esimerkiksi tupakointi?

– Elintavoilla ei ole merkitystä kiharuuteen, mutta hiusten hyvinvointiin elintavat vaikuttavat. Terveessä hiuspohjassa on terveet hiukset.

– Sen sijaan hormonaaliset muutokset voivat vaikuttaa väliaikaisesti kiharaan suoristaen tai kihartaen sitä lisää, mutta tilanne palautuu normaaliksi tilanteen tasapainotuttua.

Mitä kannattaa syödä, että kiharat säilyvät?

– Ihminen on kokonaisuus, joten monipuolinen ruokavalio sekä terveelliset elintavat ovat tärkeitä myös hiuksille. Hiusvitamiineiksi mielletään erityisesti B-ryhmän vitamiinit.

– Hiukset, iho sekä kynnet ovat elimistömme ravintoketjuun päässä, joten jos muussa elimistössämme on puutostiloja, ne ottavat ensin osansa. Siksi elimistömme huonovointisuus näkyy hiuksissa.

– Hiuksen juuren terveyteen voi vaikuttaa hyvällä verenkierrolle, kuten hiuspohjan hieronnalla. Kun hius kasvaa ihon pinnalle, se on kuollutta keratiinia.

Vaikuttaako sauna kihariin?

– Liiallinen kuumuus avaa hiuksen pintakerrosta, jolloin hiuksen luonnollinen kosteustasapaino kärsii. Hiuksien pintakerroksen kiinteys vaikuttaa hiuksien kiiltoon

– Luonnonkihara hius voi näyttää kuivemmalta, koska valo hajaheijastuu siitä, suorassa hiuksessa valo suuntaheijastuu, jolloin hius näyttää kiiltävältä.

Askarruttaako jokin asia? Lähetä kysymyksesi teema@lannenmedia.fi

Marja-Riitta Vuorela