Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silmu voitti tahdollaan taistella

Hämeen liitto palkitsi hausjärveläisen Nuorisoseura Silmun Tahto-palkinnolla. Miinan montun kesäteatterin ylläpitämisestä ja säilyttämisestä tunnetut seuralaiset olivat onnellisia saamastaan tunnustuksesta.

Palkintoa olivat vastaanottamassa Tuula Varantola, Kaisa Pullinen, Leena Ahtinen, Juhani Ahtinen ja Markku Kuisma.

Perusteina palkinnolle oli monta vuotta kestänyt ponnistelu kesäteatteritoiminnan jatkumisen eteen. Silmu ry on tehnyt paljon talkootyötä toiminnan jatkumisen takaamiseksi sen alkuperäisessä miljöössä.

– Huomionosoitus on meille todella merkittävä, koska tekemämme talkootyö ja talkoohenki sekä taistelu toiminnan jatkumiseksi on nähty tärkeäksi myös Hämeen liitossa, sanoo Silmu ry:n sihteeri Juhani Ahtinen.

Ahtinen halusi erityisesti kiittää Hausjärven kuntaa, joka on ottanut Miinan montun pelastamisessa sovittelijan roolin. Turkhaudalla sijaitsevan Miinan montun kesäteatterin tulevaisuus halutaan turvata uuden kaavoituksen avulla.

Silmu ry aloittaa neuvottelut maanomistajien ja Hausjärven kunnan kanssa siitä, voidaanko kevyempi kaavoitusprosessi aloittaa.

– Löysimme vaihtoehdon, jossa teatteria ei tarvitse purkaa, eikä uutta taajamaa kesäteatteria varten tarvitse luoda. Haasteita on vielä edessä, mutta uskomme, että nekin on ratkaistavissa yhteisellä tahdolla, Juhani Ahtinen iloitsee.

Tahto-palkinto myönnetään vuosittain merkittävästä toiminnasta Kanta-Hämeen maakunnan kehittämiseksi. Viime vuonna palkinnon voitti Jokioisten leipomo. Tahto-seminaarin teema oli tänä vuonna Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi kulttuuri aluekehittämisen voimavarana.

Seminaarissa puhuivat muun muassa Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja Johannes Koskinen, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen.

Puheenvuoroissa korostui se, kuinka tärkeä tekijä kulttuuri on aluetaloudelle ja ihmisten hyvinvoinnille.

– Kulttuurilla on vaikutuksia, joita ei voi rahassa mitata. Taloudellisesti vaikeina aikoina sen jatkuvuudesta täytyy pitää entistä parempaa huolta, Grahn-Laasonen muistutti.

Ministeri oli erityisen tyytyväinen siihen, että uuden hallituksen kärkihankkeisiin on kirjattu kulttuurin saavutettavuuden vahvistaminen.

Suhonen painotti puheessaan urheilun suurta roolia nykypäivänä, ja sen työllistäviä ja hyödyttäviä vaikutuksia. Hän myös kritisoi kulttuuriin kohdistuvia leikkauksia. – Kulttuurielämykset kehittävät ihmistä. Kulttuuria luodaksemme tarvitsemme sille tiloja, ja tiloja rakentaaksemme täytyy käyttää rahaa. HÄSA