Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SM-liigan parhaat luokat pienimmillä

Asiakastiedon mukaan pienten talousalueiden SM-liigaseurojen luottoluokitukset ovat yllättäen parhaassa kunnossa. Saipa ja Ässät ovat AAA-yrityksiä, joiden toiminta on taloudellisesti erittäin vakaalla pohjalla.

HPK Liiga saa myös AAA-luottoluokituksen. Taulukoinnissa HPK:lle kuitenkin annettiin vain AA-luokitus, koska “tunnusluvut eivät vielä anna todellista kuvaa toiminnan laajuudesta tai kannattavuudesta”.

HPK siirsi vasta viime keväänä edustusjääkiekkotoiminnan yhdistykseltä osakeyhtiölle. Asiakastiedon mukaan HPK Edustusjääkiekko -yhdistyksen talous on hyvässä kunnossa ja osakeyhtiöllä on vahva tase.

Asiakastiedon analyysin mukaan liigaseuroista vain Espoon Bluesilla ja Tampereen Ilveksellä on vakavia taloudellisia ongelmia. Molemmilla yhtiöillä on maksuhäiriöitä. Bluesille niitä on tullut viime aikoinakin. Ilveksen merkinnät ovat yli puoli vuotta vanhoja.

Liigaseurojen liikevaihdot vaihtelevat Sportin 1,7 miljoonasta eurosta Kärppien ja HIFK:n yli 9 miljoonan euron. Seurojen kannattavuus on keskimäärin varsin heikko. Poikkeuksia kuitenkin löytyy.

– Liiga Saipan liikevaihto kasvoi tuoreimmalla tilikaudella 25 prosenttia, vieläpä erittäin kannattavasti, Suomen Asiakastiedon varatoimitusjohtaja Heikki Koivula sanoo.

Koivulan mielestä jääkiekosta voidaan puhua liiketoimintana, jota voidaan tarkastella ja verrata liiketaloudellisin perustein. – Jääkiekkokaan ei ole Suomessa kultakaivos, mutta esimerkiksi jalkapalloon verrattuna liigatason kiekkoseurojen talous on selvästi organisoidumpaan. HäSa