Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin konserttien tuotanto säilyy säätiöllä

Hämeenlinnan kaupunginhallitus onnistui vihdoin päättämään, kuka jatkossa tuottaa kaupungin konsertit. Konserttitoiminnan vastuullisena tuottajana toimii myös vuonna 2016 Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiö.

Jottei jännitys olisi herpaantunut, käsittelyn aluksi esittelijä, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, teki muutetun päätösehdotuksen.

Säätiö ja Verkatehdas velvoitettiin yhteistyöhön siten, että säätiö tilaa käytännön konserttituotannot ja taloushallinnon tukipalvelut Verkatehdas oy:ltä.

Konserttitoimintaa varten varataan vuosittainen erillinen määräraha elämänlaatulautakunnan budjettiin. Alkuperäisessä Antti Vihisen valmistelemassa esityksessä konserttien vastuulliseksi tuottajaksi ehdotettiin Verkatehdasta.

Mikä muutti kurssin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio?

– Asiassa on käyty aika paljon neuvotteluja kaikkiin suuntiin. Halusimme ratkaisun, joka kokonaisuuden kannalta olisi paras mahdollinen. Mietimme, missä olisi paras osaaminen missäkin asiassa.

Rautio sanoo olevansa nyt “hyvin toiveikas”.

– Tämä on niin pieni kaupunki, että yhteistyötä on pakko tehdä. Toivon ja uskon, että se sujuu hyvin. Tämä on kaikille tärkeä asia. Kaupungille kulttuuristrategia ei ole pelkkää pakkopullaa.

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtaja Erkki Korhonen sanoo olevansa helpottunut. Nyt ensi vuotta voi alkaa suunnitella.

– Alustavia päivämääriä on ollut olemassa ehdolla “jos saamme jatkaa”. Säätiön ja Verkatehtaan yhteistyö koskee Vanaja-salin konsertteja. Niitä on ollut vuosittain noin 20 eli puolet konserttien kokonaismäärästä.

Kh päätti myös, että säätiö toteuttaa “muuta toimintaa kaupunginhallituksen ja säätiön välisen sopimuksen mukaisesti”.

Tähän määrärahaa varataan alustavasti 150 000–200 000 euroa riippuen fantasioiden toteuttamisesta. “Muulle mahdolliselle konsertti- ja tapahtumatoiminnalle” säätiön on hankittava ulkopuolista rahoitusta.

Korhosen mukaan esimerkiksi säätiön henkilöstömäärä ja ensi vuoden fantasiatuotannot ovat jatkoneuvottelujen takana.

– Nyt on käytävä kolmenlaisia jatkoneuvotteluja: elalan kanssa palvelusopimuksesta, kaupunginhallituksen kanssa määrärahasta ja Verkatehtaan kanssa yhteistyöstä.

Korhosta kummeksuttaa linjaus siitä, että tuottaja ja tilaaja sopivat erikseen lipputulojen käytöstä.

– Sama kuin teatterille ilmoittaisi, ettei se saa itse päättää lipputulojensa käytöstä. Maanantaina päätettiin myös siitä, että Hämeenlinnan Sibelius-brändin ylläpitoa varten perustettava työryhmä kutsutaan koolle syyskaudella 2015.

Työryhmän tehtävänä on vuosikalenterin ja työnjaon sopiminen niin, että Sibelius-perinne “on pysyvästi juhlavuotta edeltänyttä aikaa korkeammalla tasolla”. Työryhmän puheenjohtajaksi nimettiin kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja varapuheenjohtajaksi tilaajajohtaja Markku Rimpelä . HäSa