Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilun ilo näkyy lapsissa ja nuorissa

Hämeenlinnan Tarmon maajoukkuejuoksijalla Hannu Hämäläisellä oli torstaiaamuna Kaurialan kentällä hymy herkässä. Hämäläinen oli vetämässä yhdessä Tarmon nuorisopäällikön Ville Vepsän kanssa Hämeenlinnan alakoululaisille Koululiikuntaliiton Juoksusankarit-tapahtumaa.

– Täällä on mielenkiintoista seurata lasten urheilemisen iloa. Koko ajan on hyvä meininki. Meillä on täällä ollut alaluokkia ensimmäistä kuudenteen luokkaan ja kaikilla näyttäisi olevan hauskaa. Lapset ovat olleet ennakkoluulottomia, Hämäläinen kehuu. Hämäläinen oli torstaina ensimmäistä kertaa mukana Juoksusankarit-tapahtumassa auttamassa Vepsää.

– Tämä on Koululiikuntaliiton uusi konsepti, jolla yritetään saada lapsia liikkumaan. Käytännössä seurat ovat valinneet Koululiikuntaliiton puolesta juoksulähettiläitä, jotka tuovat juoksusanomaa ja -tietoutta sekä oppilaille että opettajille. Meillä on 1200 oppilasta ja 55 luokanopettajaa mukana eli aika hyvä startti, Vepsä laskee.

Vepsän mukaan Hämeenlinnan koulut ottivat idean vastaan erittäin hyvin.

– Kahden viikon kaikki tunnit menivät muutamassa päivässä täyteen. Toivottavasti juoksuinto jatkuu pidempäänkin ja sitä saadaan vietyä kouluihin, eikä se jää vain tänne kentälle, hän toivoo.

Hämeenlinnassa Juoksutapahtuma-hanke on käynnissä tämän ja edellisen viikon.

– Valtakunnallisesta hanke ajoittuu syys-lokakuulle, Vepsä sanoo. Nuorisopäällikkö pitää kaksi viikkoa kestävää tapahtumaa ja yhteistyötä koulujen kanssa tärkeänä myös Hämeenlinnan Tarmolle.

– Olemme pitäneet koulukiertueita jo neljä vuotta putkeen. Tämä on sille hyvä jatkumo. Toivottavasti Juoksutapahtuma-hanke jatkuu ainakin muutaman vuoden, jotta saamme kontaktoitua mahdollisimman paljon ihmisiä. Myös opettajat saavat täältä hyviä vinkkejä, kun ammattilaiset ovat pitämässä harjoituksia. Tämä on hyvä opetustapahtuma niin oppilaille kuin opettajillekin, Vepsä kertoo. Hämäläinen toivoo , että Juoksusankarit-hanke innostaa ainakin joitain lapsia ja nuoria yleisurheilun ja juoksemisen pariin.

– Muutamia kyselyitä on ilmeisesti tullut jo tänäänkin. Koululiikunnassakin on aina myös kehitettävää. Yleisurheilu ei ole pelkästään sitä, että tullaan kentälle juoksemaan Cooperin testi, vaan laji on paljon muutakin. Tänään on ollut tekemisen meininki, ja toivottavasti opettajatkin saavat mukaan ideoita. Yleisurheilun tekeminen koululiikunnassakaan ei ole välttämättä kovin monimutkaista, maajoukkueurheilija muistuttaa.

Valmentaminen kiinnostaa Hämäläistä oman uran jälkeen. – En tiedä vielä, minkä ikäisten kanssa, mutta valmennus on aina kiehtonut. Täytyy vain katsoa milloin. Valmennustouhut ovat aina sitovia juttuja ja niihin pitää löytyä myös aikaa myös nuorempien ryhmän kanssa. HäSa