Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kallioinen viides MM-skeetissä

Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioniemi, 17, ylsi jännittävien vaiheiden jälkeen lopulta viidenneksi Lonatossa Italiassa tähdätyssä skeetin poikien MM-kisoissa. Kallioinen oli ensimmäisen päivän jälkeen jaetulla ykkössijalla rikottuaan Kyproksen Nicolas Vasilioun kanssa kaikki 50 kiekkoa.

Kallioisen kova tahti jatkui myös torstaina. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 124 (25+25+25+24+25), joka sivuaa Italian Tammaro Cassandron Saksan Suhlissa vuonna 2013 tekemää ME:tä.

Kuuden ampujan semifinaalissa Kallioinen uusi kahden muun ampujan kanssa paikasta pronssimitaliotteluun, mutta paikan vei Italian Cristian Ciccotti neljällä osumallaan. Kallioinen rikkoi kolme kiekkoa.

– Kyllä oli tiukka päivä. Peruskisa meni paremmin kuin odotin. Se kulki hyvin. Minulla oli täällä hyvä viikko. Olen harjoitellut tätä varten, ja yritimme nostaa kuntoa näihin kisoihin. Näin kävi, ja kaikki onnistui. Olen tosi onnellinen, Kallioinen myhäili.

Kallioinen saavutti EM-hopeaa heinäkuussa Slovenian Mariborissa. Hän on ampunut tänä vuonna noin 15 000 laukausta. Hän voi ampua poikien sarjassa vielä kolmen vuoden ajan eli vielä vuonna 2018.

– Minun olisi pitänyt pystyä parempaan finaalissa. Ehkä paukut alkoivat olla jo loppu, koska minulla oli eka rinki jo puoli yhdeksältä aamulla. Sitä on kuitenkin turha alkaa syytellä, Kallioinen pohti.

Poikien MM-kultamitali meni isäntämaan Valerio Palmuccille.

Kallioinen palaa MM-kisoista kuitenkin mitalistina, sillä Suomi sijoittui joukkuekilpailussa hienosti toiseksi. Italia voitti kuuden kiekon erolla Suomeen. Kypros sai pronssia häviten Suomelle seitsemän pistettä.

– Se on todella hieno asia, Kallioinen hymyili.

Pesonen paukutti tuloksen 114 (22+24+24+24+22), jolla hän sijoittui 22:nneksi. Vallioniemi oli tuloksellaan 113 (20+24+23+24+22) sijalla 29. Poikien kilpailussa oli 70 osanottajaa. Pesoselle tämä oli viimeinen kausi junioreissa, Vallioniemellä on vielä yksi vuosi jäljellä. Kallioinen aloitti finaalipäivän hyvin. Hän ylsi peruskilpailussa kovaan tulokseen 124 (25+25+25+24+25), joka sivuaa Italian Tammaro Cassandron Saksan Suhlissa vuonna 2013 tekemään ME:tä. HäSa