Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juho Autio ampui huipputuloksen

Jääkäriprikaatin ylikersantti Juho Autio, 25, ampui sotilaiden SM-ammuntojen kiväärin pika-ammunnassa 3×20 laukauksella 300 metriltä kansainvälisestikin huipputuloksen 569 pistettä. Paras laji oli makuuosio, jolta mies tähtäsi vain kaksi pois eli 198 pistettä.

Mies on mukana Suomen joukkueessa sotilaiden MM-kisoissa Koreassa parin viikon päästä.

– Minulla on erittäin hyvät harjoitusmahdollisuudet. Kyllä tuolla tuloksella on hyvä lähteä kisamatkalle, jos siellä sitten ylittäisi sen 570, niin sillä kolkuttelisi jopa mitalisijoja, Rovaniemellä palveleva ja sekä Puolustusvoimien että Ampumaurheiluliiton valmennettaviin kuuluva Autio arvioi.

Autio oli lisäksi 300 m vakiokiväärillä toinen ja 50 kiväärillä kolmas.

Kiväärilajeissa kahteen mestaruuteen pystyi Karjalan prikaatin kersantti Toni Matilainen, joka voitti vakiokiväärin 3×20 laukauksen 300 metrin ja kiväärin 3×20 laukauksen 50 metrin ja oli lisäksi 300 metrin pika-ammunnassa kolmas.

Rynnäkkökiväärillä ammuttiin pikakisa, jossa olivat kuuden laukauksen sarjat kolmessa ja viidessä sekunnissa sekä viiden sekunnin kahden laukauksen sarja. Kainuun prikaati otti kaksoisvoiton yliluutnantti Matti Laitisen kiistattomalla 170 pisteen voitolla ja kapteeni Kari Oravan hopealla (166). Päällystöliiton kilvassa Wanajan Py:n kapteeni Juha Papinsaari oli neljäs tuloksella 163.

Pistoolilajeissa parasta jälkeä paukutteli Kainuun Rajavartioston Marko Räsänen, joka otti kolme mestaruutta: isopistooli, pistooli ja pika-ammunta. Isopistoolin voittotulos 573 pika-ammunnan 574 ovat hyvää tasoa.

Pistoolilla tähtäsi myös hattulalainen Kai Jahnsson, joka palvelee pintapelastajana Vartiolentolaivueessa. Mies oli Lontoon olympiakisoissa kahdeksas ilmapistoolilla. Nykyisin hän on helpottanut harjoitteluaan ja siirtänyt painotusta hieman enemmän ruutilajeihin.

– Ainahan näitä kisoja on ammatin puolesta tullut ammuttua. Kyllä nytkin harjoittelu menee ilma-ase edellä, mutta on työkenttäänkin tulossa muutoksia ja se vie harjoitusaikaa pois. Hattulan Pekolaan olen kotiutunut erittäin hyvin, ja Parolassa reserviläisten radalla on hieno harjoittelupaikka. Eläkkeeseen on vielä neljä vuotta, Jahnsson hymyili Parolannummen pistooliradalla.

Panssariprikaati hoiti kisajärjestelyt moitteitta. Komentaja eversti Pekka Järvi pitää ammuntaa erittäin tärkeänä perustaitona sotilaalle. Hän näkee, että hyviin tuloksiin varusmiesten osalta päästään osaavien kouluttajien ja heidän opetustaitojensa avulla. Paikallista väriä mitalitilastoihin toi Aliupseeriliiton mestaruudellaan Veli-Matti Ivanoff vapaapistoolilla. Hän oli rynnäkkökiväärillä pronssilla. Mika Pennanen tähtäsi kaksi hopeaa isopistoolissa ja pistoolissa ja samoin ampui pistoolilla kaksi hopeaa Päällystöliiton Pekka Varjus Y45-sarjassa. Juha Papinsaari oli vakiokiväärin 300 metrin 3×20 laukauksen kisan PL:n hopealla. PSPR:n Antti Kajan ampui kaksi viidettä sijaa vakiokiväärin 3×20 laukauksen 300 metriltä ja kiväärin 3×20 laukauksen 50 metrillä, sekä kuudennen sijan kiväärin 3×20 laukauksen 300 metrin pika-ammunnassa. HäS a