Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tessa Kalliolle pronssia trialissa

Tervakosken Moottorikerho järjesti lauantaina junioreiden trialin Suomen cupin päätösosakilpailun. Cupmestaruudet olivat ratkenneet jo viimeistä edellisessä osakilpailussa, mutta muut mitalisijat olivat vielä ratkaisematta. Sateiden liukastamalla reitillä oli kymmenen jaksoa, jotka kierrettiin kolmeen kertaa.

C-superissa järjestävän kerhon Tessa Kallio oli vahvasti kiinni sarjan kolmannessa sijassa ennen viimeistä osakilpailua. Luokan mestaruuden varmistanut Hämeen Moottorikerhon Samuel Jääskeläinen vaihtoi luokkaa ylemmäksi ja näin Kallio ja luokassa toisena oleva MP-Taidon Mikko von Plato lähtivät taistelemaan kilpailun voitosta.

Ensimmäisellä kierroksella von Plato hallitsi Tervakosken liukkaat maastot Kalliota paremmin ja johti kilpailua kahdeksalla virhepisteellä ennen Kalliota. Toisen kierroksen pisteet menivät tasan ja kolmas kierros sujui Kalliolta sen verran von Platoa paremmin, että ratkaisua saatiin jännittää viimeiselle jaksolle asti. Kilpailun hankalimmalla jaksolla kumpikin otti viisi virhepistettä ja lopulta von Plato voitti Kallion kolmen pisteen erolla. Loppupisteissä von Plato ylsi näin hopealle ja hienon kauden ajanut Tessa Kallio sai pronssia.

Nuorten luokassa MP-Taidon Niko Nurmio oli ratkaissut sarjan voiton puhtaalla sarjalla jo aikaisemmin, eikä antanut voittoputken katketa Tervakoskellakaan, vaan voitti luokan selvästi ennen seurakaveriaan Tomi Remanderia. Cuppisteiden ulkopuolella ajettiin kansallisia luokkia, joissa C-vapaassa TeMK:n Jesse Kuikka ajoi voittoon, Emma Salmenaho kolmanneksi ja Veeti Kaunisto viidenneksi. TeMK:n Ari Kyöstilä voitti 40+ luokan ja Jörgen Nylund oli toinen. Kaksoisvoitto tuli järjestävälle kerholle myös JM-superissa, jossa Max Angelma voitti ja Pertti Välisen ajoi toiseksi. HäSa