Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minkä ikäinen saa nousta laivaan ilman huoltajaa?

Alaikäiset eivät saa hurvitella laivoilla ilman huoltajaa tai huoltajan allekirjoittamaa matkustuslupaa.

Tiukimmin suhtautuu TallinkSilja. TallinkSiljan risteilyillä alaikäisellä ilman huoltajaa matkustavalla lapsella tulee olla huoltajan valtuuttama yli 25-vuotias valvoja. Valvottavien alaikäisten määrä on rajattu kahteen.

– Päiväreittimatkoilla tai päiväristeilyillämme 15–17-vuotias saa matkustaa yksin, huoltajan allekirjoittaman matkustusluvan kanssa, viestintäjohtaja Marika Nöjd TallinkSiljalta kertoo.

VIKING LINEN risteilyjen ikärajat vaihtelevat reitistä riippuen 18–21 vuoden välillä. Reittimatkoilla ikärajoja ei ole, mutta alle 16-vuotiailta vaaditaan holhoojan kirjallinen lupa.

– Lupa on voitava tarkistaa kodin kanssa puhelimitse lähtöselvityksen yhteydessä, tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo.

Ikärajat eivät koske nuoria, jotka kirjallisesti pystyvät todistamaan, että matkan syy on opiskelu, työ tai urheilukilpailu. Tukholma–Maarianhamina-reittilinjalla on poikkeuksellisesti 21 vuoden ikäraja.

Viking Linen Helsinki–Tallinna-reitillä lupalappu ei riitä. Alle 15-vuotiaalla pitää olla seurassaan 18 vuotta täyttänyt henkilö.

Koulun ja urheiluseurojen nuorisoryhmillä valvojan ikäraja on Viking Linella nostettu 30 vuoteen. Tosin alle 30-vuotias opettaja pääsee luokkansa valvojaksi.

ECKERÖ LINEN kaikilla lähdöillä ikäraja on 18 vuotta.

– Päiväristeilyillä ja reittimatkoilla alle 18-vuotiaat voivat matkustaa ainoastaan holhoojan tai tämän kirjallisesti valtuuttaman 22 vuotta täyttäneen valvojan seurassa. Poikkeuksena ovat 16–17-vuotiaat, jotka pääsevät reitti- ja päiväristeilyille ilman valvojaa huoltajan kirjallisella suostumuksella. Silloin nuorelle voidaan vaatia ennalta nimetty saattaja sekä lähtö- että määräsatamassa, markkinointiassistentti Kadri Ülper Eckerö Lineltä kertoo.

Myös St. Peter Linen -laivoilla itsenäisesti matkustavan on oltava täysi-ikäinen. Samaan hyttiin täysi-ikäisen valvojan kanssa kanssa voivat tulla sellaiset alaikäiset, joilla on huoltajan lupa kirjallisena.

Linda Line estää alle 13-vuotiaiden itsenäisen matkustamisen. Vanhempien allekirjoittaman lupalapun kanssa 13–17-vuotiaat voivat matkustaa ilman täysi-ikäisen seuraa.

WASA LINELLA alle 15-vuotias ei saa matkustaa yksin. Itsenäisesti matkustavan ikäraja Wasa Linen reittiliikenteessä on 18 vuotta, mutta 15–17-vuotiaat voivat matkustaa ilman täysi-ikäistä valvojaa, jos heillä on huoltajan allekirjoittama matkustuslupa. Lupalappu on esitettävä maihinnousukortin kanssa laivaan noustessa.