Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten Pankki koolla Hämeenlinnassa

Naisten Pankin valtakunnalliset syyspäivät järjestetään tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa Poltinahon seurakuntakeskuksessa.

Mukana järjestelyissä on suuri joukko Hämeenlinnan Naisten Pankin vapaaehtoisia.

Naisten Pankki on paitsi vapaaehtoisyhteisö, myös Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto kehitysmaiden naisten tukemiseksi. Naisten Pankki tukee erityisesti pienyrittäjyyttä koulutuksen sekä kyläpankkien ja niiden myöntämien pienlainojen turvin.

Sunnuntaina syyspäivien yhteydessä järjestetään kaikille avoin paneelikeskustelu “Miksi naiset”, jossa pohditaan, miksi nimenomaan naisten auttaminen on tärkeää, kun pyritään eroon köyhyydestä.

Tyttöjen ja naisten koulutus on tutkitusti parhaita keinoja köyhyyden torjumiseen. Miksi on fiksua tukea naisia ja nimenomaan kehitysmaiden naisia? Miten tuetaan naisia syrjimättä miehiä? Mitä opittavaa meillä on kehitysmaiden naisilta? Liittyykö tasa-arvoon ansoja? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtajan, toimittaja Reetta Meriläisen johdolla. Panelisteina ovat muun muassa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio , europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Ozan Yanar . HÄSA Miksi naiset? Naisten Pankin paneelikeskustelu sunnuntaina 4.10. kello 14 alkaen Poltinahon seurakuntatalossa, Turuntie 34, Hämeenlinna.