Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cocks omaa luokkaansa kärkikamppailussa

Riihimäen Cocks ei perjantaina antanut pienintäkään mahdollisuutta Kauniaisten HC Westille käsipallon SM-liigan kärkikamppailussa. Aiemmat pelinsä voittaneiden joukkueiden kohtaaminen päättyi Riihimäellä kotijoukkueen selkeään voittoon lukemin 34–26 (17–12).

Vierasjoukkue West pysyi 17 minuutin ajan mukana ottelussa. Joukkueensa parhaana palkittu maalivahti Albert Georgs venyi hyviin torjuntoihin ja avasi nopeita vastaiskuja, joista West rokotti tehokkaasti.

Erityisesti Teemu Tamminen otti kuitenkin riihimäkeläisesti tilanteen haltuun ja laadukkaammat heitot alkoivat pelin vanhetessa upota Georgsin selän taa. Kun Cocks samalla tiivisti puolustustaan omassa päässä, jäi Westin asemapeli tehottomaksi. Ratkaiseva käänne koettiin jakson lopussa. Kauniaisten vasen takamies Sten Toomla loukkasi pohkeensa. Virolaisvahvistus oli pois pelistä ja se helpotti riihimäkeläisten puolustusta entisestään. Käytännössä Westin ainoa takamies Richard Sundberg oli helposti pelattavissa pois, eikä väsynyt ja turhautunut joukkue saanut enää ihmeitä aikaan.

Kun myös Sundberg sai iskun päähänsä toisen jakson alussa, oli vierasjoukkue jonkin aikaa lähinnä hyökkääjä Miro Koljosen ja maalivahti Georgsin varassa. Sundberg palasi peliin, mutta tehot jäivät vaatimattomiksi.

Niillä eväin ei pitkälle pötkitty ja Cocks latoi vääjäämättä tulostaululle selkeät loppunumerot. Viime kauden pronssimitalisti oli käytännössä 40 minuutin ajan pelkkä statisti. Riihimäkeläisittäin voiton lisäksi juhlinnan arvoista oli se, että peräti 14 maalia takonut Tamminen iski avausjaksolla uransa 1900. liigamaalin.

– Olihan se taas yksi kiva rajapyykki, Tamminen hymyili.

Päivän ottelusta maalihai löysi pari käännekohtaa.

– Ehkä me vähän puristettiin palloa alussa liikaa, kun ajateltiin, että nyt tulee kova vastus. Tehtiin alussa huonoja ratkaisuja ja ne pääsivät kontraamaan. Kun tuli muutama omiin ja oltiin tappiolla, tuli ehkä tunne että tää on ratkaistava äkkiä. Sen takia tuli lisää huonoja ratkaisuja. Me kuitenkin nollattiin tilanne aikalisällä ja lähdettiin pelaamaan omaa peliä, Tamminen summasi. – Lisäksi sen jälkeen, kun Toomla loukkaantui, niillä meni vähän pupu pöksyyn, Tamminen naurahti. HäSa