Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hetken nukahdus maksoi voiton

Hämeenlinnan Pallokerhon pelissä oli perjantain jääkiekkoliigan ottelussa kahden ensimmäisen erän ajan tekemisen meinikiä.

Tappioiden sävyttämän alkukauden pelannut joukkue joutui kuitenkin jälleen luopumaan sarjapisteistä, kun kotijoukkue Tampereen Tappara huiteli kolmannessa erässä rinnalle ja ohi ja otti voiton maalein 3–1 (0–1, 0–0, 3–0). Toisin kuin edellisessä kotiottelussaan, HPK aloitti ottelun pirteästi ja ennakkoluulottomasti, kun taas Tappara jäi ensimmäisessä erässä täysin telineisiin.

Päävalmentajan Pasi Arvosen mukaan alun terävyyteen oli perjantaina kiinnitetty Kerhon leirissä erityistä huomiota.

– Kaksi erää pelattiin hyvää peliä ja saimme vauhdin pois. Se oli meillä tänään teemana ja siinä onnistuttiin kaksi erää. Pystyimme viemään tänään kaksi erää peliä, eikä Tapparalla ollut siinä kovin montaa maalipaikkaa, Arvonen analysoi.

Etenkin ensimmäisessä erässä HPK vei ottelua loistavasti. Kerhon aktiivinen peli tuotti kotijoukkueelle vaikeuksia pelin avaamisessa ja peli pyöri pitkiä aikoja Tapparan puolustusalueella.

Erän puolivälissä hämeenlinnalaisten hyvä ote tuotti myös tulosta, kun Otto Paajanen pääsi laukomaan kiekon Tomi Karhusen selän taakse Patrick Hollandin nappisyötöstä. Toisessa erässä tahti hieman tasoittui ja kolmannen erän alussa hämeenlinnalaisten musta hetki käänsi ottelun kulun. Hyvin aloittanut Kerho-puolustus sortui virheisiin ja Tappara iski kaksi maalia alle minuutissa.

Puolustuksen lisäksi myös Jere Myllyniemi haparoi HPK:n maalilla murheellisessa kolmannessa erässä ja kaksi Tapparan maaleista livahti luvattoman helposti HPK-veskarin patjojen välistä.

– Siinä tuli muutama henkilökohtainen virhe ja niistä tuli oikeastaan kaksi ensimmäistä maalia. Jänne ei kestä vaan vielä kuuttakymmentä minuuttia. Tänään se kesti neljäkymmentä minuuttia, Arvonen harmitteli.

Vieraille tarjottiin ottelussa mahdollisuuksia lisämaaleihinkin, kun kotijoukkue sortui turhaan jäähyilyyn. HPK:n ylivoima on kuitenkin tällä hetkellä varsin tehotonta. HPK on tällä kaudella onnistunut voittamaan vain kaksi yhdeksästä pelaamastaan ottelusta. Joukkue jumittui perjantain tappiolla entistä tiukemmin Liigan jumboksi ja valmentajan mukaan epäonnistumiset rasittavat tällä hetkellä kokematonta joukkuetta.

– Nuorella ryhmällä se on ihan selvä asia, ettei ole hirveästi nesteitä mailan varsissa, sitten kun tulee muutama virhe ja takaisku. Siitä pitää vain päästä pikkuhiljaa eteenpäin.

HPK:n pelissä näkyi tappiosta huolimatta myös ilonaiheita. Otto Paajasen johtama kakkosketju, joka onnistui luomaa tukun hyviä tilanteita hyökkäyspäässä ja pelin alkupuolella puolustaminen oli uhrautuvaista.

Myönteisiin asioihin hämeenlinnalaisten pitää myös keskittyä, sillä joukkue pelaa uudelleen jo tänään kotijäällään Vaasan Sportia vastaan. – Ei tämä ammattiurheilussa saa kauheasti syödä. Kahdenkymmenen tunnin päästä on taas ottelu. Sinne täytyy alkaa keskittyä ja pyrkiä ottamaan tästä hyvät asiat mukaan, Arvonen painotti. Häsa