Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaudesta kotikaupunkiin ja lempilajiin

Antti Kurki ja Jami Lehtonen seuraavat silmä tarkkana HPK:n peliä. Molemmat tunnustautuvat lätkäfaneiksi, mutta keskiviikkoillan kotipelissä he tarkkailivat enimmäkseen muuta kuin varsinaista ottelua.

– Spotti liukuu hienosti aloitusympyrään, he toteavat tyytyväisinä.

Kurki ja Lehtonen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Kerhon kotipelien uuden valaistuksen ja tapahtumien ilmeen. Kaksikko on lähtöisin Hämeenlinnasta, ja molempien menneisyyteen kuuluu myös aiempia töitä HPK:lle. Siksi heidän oli helppo vastata myöntävästi, kun HPK:n myyntipäällikkö Jukka Laamanen otti keväällä yhteyttä ja pyysi konsulttiapua valaistussuunnitteluun.

Vanaja Event Solutionsin osakkaana toimiva Antti Kurki sanoo, että kun pyyntö tuli, hän alkoi ajatella, että olisi mukava “jeesiä” kotikaupungin joukkuetta.

Kurki pyysi mukaan tutun miehen eli valaistussuunnittelija Jami Lehtosen. Molemmat tarttuivat toimeen asevelihintaan, eli omalle työlle ei laskettu täyttä listaveloitusta.

– Mutta totta kai Kerhon budjetti on vaikuttanut asiaan. Tänne on hankittu parasta, mitä käytettävissä olevalla rahalla saa, Antti Kurki kuvailee.

– Kaikki valot ovat ledejä. Parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen tässä on pyritty, mutta totta kai valosuunnittelija haluaisi kaikkea lisää, Lehtonen vitsailee. Kurki on ollut mukana tuottamassa monenlaisia tapahtumia rock-konserteista markkinointitempauksiin ja tietää, että niissä käytetään moninkertaisia summia verrattuna Kerhon valaistusbudjettiin.

– Tarkoitus on, että peli ja pelaajat ovat edelleen pääosassa. Mutta musiikilla ja valaistuksella luodaan sitä muuta, joka toivottavasti houkuttelee katsojat paikalle halliin sen sijaan, että he katsoisivat peliä telkkarista, Antti Kurki sanoo. Lehtonen kertoo, että Kerhon väellä, kuten tilaajilla yleensä, oli joitakin toiveita valaistuksesta.

– Harva maallikko kuitenkaan osaa edes ajatella, mitä kaikkea valoilla ja muulla voi tehdä. Eli kyllä ideat täytyy kehitellä itse, Lehtonen sanoo.

Ottelun alku eli pelaajien esittely ja kentälle tulo on näyttävin osa Kurjen ja Lehtosen valaistussuunnitelmaa.

Lisäksi halliin on asennettu spottivaloja, joilla voi osoittaa aloitusympyrän tai vaikkapa poimia jonkun tietyn pelaajan esille. Spoteilla voi heijastaa jäähän esimerkiksi Kerhon tai yhteistyökumppaneiden logoja.

Myös kotijoukkueen maali noteerataan valoilla, mutta sitä ei keskiviikon Blues-pelissä päästy kokeilemaan, sillä Kerhon maalitili jäi pyöreään nollaan. Yhteistyöstä HPK:n kanssa miehillä on kolmen ja puolen vuoden mittainen sopimus. Antti Kurki kertoo, että vielä tänä syksynä asennetaan lisää valoja kattoon, ja tulevina vuosina valaistusta ja “muita urheilun ulkopuolisia elementtejä” kehitetään lisää.

– Ja eiköhän me sovita, että vähintään yksi mitali Keholle tulee sopimuskauden aikana, Antti Kurki sanoo.

Kurki ja Lehtonen sekä HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela sanovat, että ottelutapahtuman korostaminen eli pelin ulkopuolisten elementtien lisääminen on nykyaikaa.

– SM-liigan katsojamäärät ovat kaikkialla laskussa, ja tähän yritetään reagoida. Me pyrimme siihen, että kannattajat haluavat edelleen tulla paikan päälle, Korpela sanoo. – Pelit ovat viihdettä, vaikka urheilusta onkin kyse. Live-elämys on aina mahtava, Antti Kurki huomauttaa. HÄSA Kerhon pelaa seuraavan kotipelinsä tänään kello 17 alkaen Vaasan Sportia vastaan.