Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palautetaanko maksetut kiinteistöverot Turvantalolle?

Lammin Turvantalo oy on hakenut Hämeenlinnan kaupungilta vapautusta kiinteistöverosta. Turvantalo oy on vuonna 2012 perustettu osakeyhtiö, joka ylläpitää kiinteistöä ja vuokraa sitä kokouksiin ja juhliin. Hallituksen puheenjohtaja Timo Virtanen, miksi Turvantalon pitäisi vapautua kiinteistöverosta?

– Hämeenlinna kaupungilla on päätös, ettei yleishyödylliseltä yhtiöltä peritä sellaista. Vielä kiinteistöstä kauppaa tehdessä varmistimme, ettei meiltä sitä peritä, joten sitä on peritty tähän asti aiheettomasti.

– Kyse on yhtiöjärjestyksen tulkinnasta, jonka yhdestä pykälästä puuttui tietty maininta. Nykyinen yhtiöjärjestyksemme täyttää verottajan vaatimukset, joten tulevaisuudessa meidän ei tarvitse maksaa kiinteistöveroa. Millaisesta summasta on kyse?

– Nyt on kyse jo maksetuista kiinteistöveroista vuosilta 2013–2014, sekä tämän vuoden verosta. Yhteensä summa on yli 11 000 euroa. Ovatko neuvottelut kaupungin kanssa tuottaneet tulosta?

– Olemme olleet yhteydessä kaupunginjohtaja Timo Kenakkalaan, ja asiaa käsitellään. Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, vapautetaanko Turvantalo kiinteistöverosta ja palautetaanko yhtiölle maksetut verot?

– He ovat esittäneet näkemyksensä ja asia on valmistelussa. Asiasta on tehty aikaisemmin tietty päätös ja tätä taustaa vasten asiaa peilataan. Luulen, että asia tulee käsittelyyn lokakuun aikana. Turvantalon mukaan kiinteistöveroa on peritty aiheettomasti. Miksi?

– En voi tuota oikein kommentoida. Käsityksiä on erilaisia.

Kenakkala ohjaa tiedustelut liiketoimintajohtaja Kari Suokkaalle. Kari Suokas, vapautetaanko Turvantalo kiinteistöverosta? – Verottaja tekee ratkaisun voidaanko vapautus myöntää, vaikka kaupunki on veronsaaja. Käsitykseni on, että yhtiöjärjestystä on muutettu ja ongelma on poistunut. HÄSA