Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vain voitolla oli nyt HPK:lle merkitystä

Kolmen pelin tappioputken ja kolmen viikon kotivoiton odottelun jälkeen täysi pistepotti oli varmasti ainoa asia, mikä HPK:lla oli mielessä lauantain jääkiekkokierroksella. Voiton HPK myös otti ja hyvästeli ainakin hetkellisesti liigan jumbosijan ottamalla 5–3 (3–0, 2–1, 0–2) -voiton Vaasan Sportista.

HPK teki kaikki maalinsa ja esitti muutenkin parastaan kahden ensimmäisen erän aikana. Perjantain Tappara-tappion tavoin kolmas erä jätti Kerholle parannettavaa, mutta Sportia vastaan viiden maalin puskuri oli riittävä. HPK:lle maalin tehnyt ja toisen syöttänyt Juhani Jasukin oli sitä mieltä, että lauantain peli muistutti osittain Hakametsän ottelua.

– Olimme nyt kahdessa erässä riittävän tehokkaita ja käsittelimme melko hyvin myös johtoaseman. Emme ole päässeet ihan liikaa johdossa tällä kaudella pelaamaan, mutta nyt pelasimme lähes loppuun asti ihan viisaasti. Sellaista peliä meidän pitäisi pelata ihan loppuun asti, jos haluamme näitä pelejä voittaa, Jasu mietti. Kerho oli Jasun , Patrick Hollandin, Vojtech Polakin (1+1), Otto Paajasen ja Sakari Mannisen maaleilla jo viiden maalin karkumatkalla. Kolmatta erääkin pelattiin pitkään 5–1-tilanteessa, mutta ihan lopussa Sport pääsi Tuomas Vänttisen ja Lassi Kokkalan maaleilla kahden maalin päähän. Sportilla oli kaiken lisäksi 5–2-tilanteessa rangaistuslaukaus, mutta Otto Karvinen ei onnistunut saamaan kiekkoa ohi Jere Myllyniemen.

– On ehkä inhimillistä, ettei fokus säily ihan sadassa prosentissa noin isossa johdossa. Tässä liigassa riittää kuitenkin se, että yksi äijä nukahtaa hetkeksikin. Silloin tulee maalipaikka, ja nyt Sport teki niistä vielä maalin. Sellaista ei saisi tapahtua, mutta tällä kertaa voimme sen mielestäni unohtaa. Olemme hakeneet sen verran kauan voittoa, että mennään posin kautta, Jasu toivoi.

Kukaan ei tietenkään muista enää kuukauden päästä, miten voitto tuli. Kolmea pistettä ei kukaan sarjataulukosta pois vie.

– Silloin ei kukaan katsele, miten kauan peliä on johdettu ja missä vaiheessa maalit ovat tulleet. Kolme pistettä lämmittää nyt todella paljon. Jasun mukaan HPK kävi tiukkoja keskusteluja Tappara-tappion jälkeen.

– Keskustelimme ja nostimme vähän ääntäkin keskenämme. Puhuimme, ettei niin voi käydä. Keskittyminen ja nöyryys ovat meidän juttujamme. Meidän pitää pelata nöyrästi, jos haluamme voittaa pelejä. Emme voi menetellä kiekkoja sinisten päällä ja riplailla omissa. Tänään pelasimme pitkään hyvin, keskushyökkääjä sanoi.

HPK pelaa seuraavan kerran vasta ensi perjantaina kotiottelussa Lukkoa vastaan. – Seuraavaan peliin on melko pitkä aika. Jokaisen täytyy saada kaaliin menemään, millaista jääkiekkoa voittaminen vaatii. Alkukauden aikana olemme puhuneet, vääntäneet ja kääntäneet aika paljon. Sitä ei käy kieltäminen. Olemme saaneet kuitenkin aika hyvin pidettyä uskon, että osaamme pelata ja pystymme voittamaan. Tämä oli kuitenkin vain yksi voitto, joten sama homma jatkuu tästä eteenpäin, Jasu muistutti. HäSa