Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:n akatemian avaus onnistui

HPK:n akatemiajoukkue pelasi tosi nuoren historiansa ensimmäisen sarjaottelun lauantaina Elenia-areenassa ja hyvin meni. Kerhon akatemia kukisti naisten Ykkössarjan avauksessaan Salon Viestin erin 3–2 (25–27, 25–15, 25–20, 21–25, 15–11).

Jos on HPK:n akatemia matkassa nuorella joukkueella, niin samat sanat pätevät Viestiin. Kummassakin joukkueessa on liuta pelaajia, joilla on tulevaisuudessa varmasti eväät pelata ainakin kotimaan liigassa.

Kerhon kuusikossa oli myös liigarinkiin kuuluvia pelaajia. Joukkueen kokenein pelaaja Pihla Pelkiö saa arvokkaita peliminuutteja loukkaantumisensa jälkeen tulevia liigakoitoksiakin varten. Hänen syöttövuorollaan HPK karkasi viidennessä erässä vastustajalta tavoittamattomiin.

Hämeenlinnalaisten pelin sielu oli erinomainen passari Oona Yli-Pekkala, joka ei ole pätkääkään liigatason takana. Parasta lyöntivoimaa edustivat Riikka Koivusaari ja Martta Lemola. Pelkiön kanssa keskipelaajan roolissa oli Milja Heikkilä, joka otti Martta Lemolan kanssa eniten torjuntapisteitä. Martta Lemolan pikkusisko Minttu kuului myös aloituskuusikkoon. Liberon hommat olivat Aino Prittisen harteilla.

– Alku oli vähän vaikea. Toiseen erään vaihdoimme torjuntataktiikkaa ja peli alkoi kulkea. Vastaanottomme oli jopa yllättävän hyvä ja passarimme oli loistava. Joukkueena pelasimme mielestäni tosi hyvin. Voitolla on mukava lähteä kauteen, kertoi HPK:n akatemian valmentaja Sami Stenius. Kerhon akatemia jatkaa Ykkössarjaa heti sunnuntaina vierasottelulla Raision Urheilijoita vastaan. HäSa