Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerhon naisille rutiinivoitto KJT:sta

HPK-naisten jääkiekkojoukkue hoiteli leiviskänsä SM-sarjassa lauantaina kunnialla. Kerho kaatoi Metritiski-areenassa vierailleen KJT:n maalein 4–2 (0–0, 3–1, 1–1).

Kerho sai maalihanansa auki toisessa erässä. KJT kuittasi vielä Emmi Leinosen tekemän avausosuman, mutta Anne Tuomanen ja Anniina Kaitala siirsivät kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle vielä ennen toista erätaukoa. Jutta Stoltenberg viimeisteli vielä kolmannessa erässä HPK:n neljännen maalin, eikä KJT:n Tinja-Mariia Haukijärven tekemällä 4–2-osumalla neljä sekuntia ennen loppua ollut voiton kannalta enää mitään merkitystä. HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Peli oli meiltä hyvä suoritus lähtökohtaisesti hieman heikompaa joukkuetta vastaan. Likat pelasivat alusta lähtien, vauhti oli hyvää ja kiekko liikkui. Toiseen erään kiinnitimme vähän enemmän keskialueeseen. Suljimme sen, eikä vastustaja päässyt enää mihinkään. Tämä on maalintekopeli ja sitä meidän täytyy vielä harjoitella. Kaikki pelasivat kuitenkin joka tapauksessa hyvin, Mäkinen kommentoi.

HPK:n penkillä ei ollut nähtävissä tuskastumista, vaikka avausmaali antoi odottaa itseään.

– Porukalla oli koko ajan hyvä fiilis ja iloisuus pelissä. Se on tärkeää. Tiesimme, että maalit tulevat sieltä joka tapauksessa.

HPK kohtaa sunnuntaina viikonlopun toisessa kotiottelussaan Espoon Bluesin. Vastus kovenee lauantaista huomattavasti.

– Tästä pelistä pitää saada hyvä palautuminen ja valmistautua samoin tien Bluesia vastaan. Vauhti kovenee sunnuntaina, mutta lähdemme hakemaan Bluesista pisteet, Mäkinen suunnitteli.

HPK:lle jäi joukkueiden avauskohtaamisesta jonkin verran hampaankoloon. Kerho oli kolmen pisteen voitossa kiinni vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta lopulta Blues vei voiton jatkoajalla ja teki voittomaalin vielä kaiken lisäksi alivoimalla.

– Meillä on aina hampaankolossa, kun Blues tulee vastaan, päävalmentaja sanoi. Kaksi maalia HPK:lle syöttänyt Johanna Koivula muistutti, että HPK sai KJT:ta vastaan tärkeimmän eli kolme pistettä.

– Onneksi tässä lajissa ei jaeta kauneuspisteitä. Saimme tärkeät kolme pistettä. Oli tärkeää saada tasoituksen jälkeen nopeasti maaleja. Takaiskuihin ei saa jäädä asumaan, Ilveksestä HPK:hon vaihtanut hyökkääjä sanoi.

Koivula on viihtynyt Hämeenlinnassa omien sanojensa mukaan todella hyvin.

– Täällä on ollut helppoa ja mukavaa olla. Joukkueessa on paljon tuttuja pelaajia ja taustat toimivat äärettömän hyvin. Täällä on hyvä olla pelaamassa, Koivula kiitteli.

Riikka Noronen syötti Koivulan ohella kaksi HPK:n maalia. Maalissa pelannut Mila Houni torjui 15 laukausta. Kerho kohtaa sunnuntaina Metritiski-areenassa Bluesin kello 14. HäSa