Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joonas Kolehmainen kotikisan ylivoimainen ykkönen

Lauantaina Riihimäen ympäristössä ajettu F-Cupin päätösosakilpailu oli täydellisesti yhden miehen show. Lopella asuva Joonas Kolehmainen uusi runsaan vuoden takaisen Riihimäki-rallin voittonsa.

Kansainvälisiltä luokituksiltaan vanhentuneeseen ja vapaasti viritettävään kalustoon perustuva rallisarja on ollut yksi suomalaisen autourheilun kulmakivistä jo 1990-luvun alusta asti. Talvella 2014 Riihimäki avasi sarjan ja nyt oli kuusiosaisen cupin päätöskisan vuoro.

Lopen Tero Salminen varmisti cupin voiton jo edellisessä osakilpailussa Laihialla. Viidenneltä sijalta kotikisaansa startannut Kolehmainen pystyi voitolla nousemaan pronssille.

– Onneksi nää vehkeet pysyy edes kotikisassa nipussa, Kolehmainen hymyili.

– Harmittaa vietävästi, että auto hajosi Laihialla ja mahdollisuudet sarjavoittoon menivät. Nyt olisi ollut varmasti Teron kanssa kova kisa, Kolehmainen arveli.

Suuresta voittomarginaalista Kolehmainen oli ihmeissään. Kisan kakkonen jäi lähes minuutin päähän.

– Varsinkin reitin alku oli todella liukasta ja odotin, että tulee tiukkaa. Ajoin kovilla rengasseoksilla, koska yleisöerikoiskokeella Varuskunnassa oli asvalttia. Sen takia luisteltiin varsinkin ykkösellä, jossa tuli pikku tilannekin, Kolehmainen summasi.

Ralli keräsi reitin varteen valtavan määrän yleisöä. Sen Kolehmainenkin pisti ilolla merkille.

– Oli upea fiilis ajaa, kun joka puolella oli paljon katsojia. Ehkä vielä loppupätkillekin olisi voinut tehdä kovempia aikoja, mutta ajo meni jo vähän morjensteluksi, Kolehmainen nauroi.

Riihimäen Urheiluautoilijoita edustava Petteri Salminen repäisi kolmanneksi ajaneeseen Laukaan Mikko Kauppiseen lähes puolen minuutin eron. Suonenjoen Juha Rytkönen oli kisan neljäs. Se riitti nostamaan hänet sarjan hopealle. Iäkkäiden autojen ohella F-cupissa kilpaillaan myös yli 45-vuotiaiden ajajien seniorimestaruudesta. Sen vei Oriveden Kari Kytölä. Riihimäen kisassa vierailleet Lopen Ilkka Rantala ja Riihimäen Timo Kuukka pistivät muut konkarit järjestykseen napaten sijat kaksi ja kolme. Lisäansioita kaksikko sai siitä, että molemmat kilpailivat historic-autoilla. HäSa