Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Steelers hävisi maalikarkelon

Yhdeksän maalia omiin on salibandyn miesten Divarin peleissä useimmiten liikaa.

Niin se oli sunnuntaina Elenia-areenassakin. Haukiputaalainen sarjatulokas Kellon Lyönti haki pisteet Steelersiltä maalein 9–8 (2–2, 3–2, 4–4).

Tulos on hämeenlinnalaisittain karvas. Steelers hallitsi peliä, piti palloa, loi tilanteita ja teki myös kahdeksan maalia. Sellaisilla eväillä kotipeli pitäisi voittaa.

KeLyn puolustuspelaaminen oli kuitenkin Steelersiä tiivimpää ja maalivahtipelikin pari pykälää parempaa. KeLy iski suoraviivaisesti ja tehokkaasti vastaan ja oli ennen muuta kotijoukkuetta huolellisempi. Se oli kieltämättä myös onnekkaampi joukkue tällä kertaa.

Haukiputaalaisten sankari oli maalivahti Jesse Kamula, joka torjui 41 laukausta. Siihen määrään mahtui monta ilmiömäistäkin pelastusta. Steelersin maalivahdit Juha Jokinen ja Jaakko Vahtokari torjuivat yhteensä 20 kertaa. Jokinen aloitti, mutta teki tilaa Vahtokarille viidennen takaiskun jälkeen.

– Ei onnistuttu kaikilla sektoreilla. Jos vastustajan maalivahti palkitaan parhaana ja meillä se puoli ei toimi, tulos voi olla tämä, mietti Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen. Steelers selvitti sunnuntaina KeLyn salama-alun (0–2) viidessä minuutissa. Se selvitti kolmannessa erässä KeLyn johtoon pääsyn 15 sekunnissa. Kotijoukkueen johto-osuma liippasi läheltä, mutta sitten kellot taas löivät. KeLy meni kahden maalin johtoon, eikä Steelers enää päässyt kuin maalin päähän.

Järvinen sanoi olevansa tyytyväinen joukkueensa pelitapaan, kun pelattiin viidellä viittä vastaan.

– Henkilökohtaisia virheitä meille tuli liikaa. Se kuuluu kuitenkin nuoren joukkueen kasvuprosessiin. Joskus niistä tulee valitettavasti tappiokin.

Steelers ei ole vielä tällä kaudella päässyt voiton makuun Elenia-areenassa: kolmesta pelistä on yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Tappioista toinen tuli Lammin Salibandyn kotiottelussa sarja-avauksessa.

– Kyllä me nautimme Elenia-areenassa pelaamisesta. Ei ole mitään mörköjä tai peikkoja siitä, Järvinen vakuutti.

Kellon Lyönnin tehopelaajina hääräsivät Tuukka Kivioja (3+1) ja Eerik Lukkari (1+4). Kivioja kuti oli tarkka ja kova. Muutenkin joukkue yllätti varmasti itsensäkin tehoillaan: kolmessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä kuusitoista maalia ja nyt laakista yhdeksän. Steelersin puolustuspeli notkui joka kentällisellä. Kuopiossa mainiosti pelannut ykköskenttäkin otti vastaan tasakentin neljä maalia. Ykköskentän parivaljakko Aleksanteri Ihalainen (1+1)–Miiro Maunula (1+2) pitivät kotiliekin elossa kolmannen erän puolivälissä, kun alle kahteen minuuttiin nähtiin kaikkiaan neljä maalia.

Hämeenlinnalaisten tehokkain oli kuitenkin Nico Jonaeson (3+1), joka oli juonimassa joka toista joukkueensa maalia. Ketju Jonaeson–Julius Aaltonen (0+1)–Valtteri Niemi (0+1) päästi tasakentin omiin vain yhden. Ketjun takana puolustivat Tuomas Mikkola ja Nico Pihlajinen. Kakkoskentällisen peliä johtanut Markus Sipronen teki kaksi ylivoimamaalia. Ketjun laitahyökkääjä Ville Lastikka teki Steelersin kahdeksannen, kun kotijoukkue haki maalia ilman maalivahtia. Puolustaja Teemu Metsälä alusti hyvällä syötöllään Siprosen toisen ylivoimaosuman. HäSa