Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katja Fleshler urakoi 34 kerrosta pimeässä

Hohtoneulonnan uusi Suomen mestari on helsinkiläinen Katja Fleshler, joka neuvoi huikeat 34 kerrosta sileää neuletta 10 minuutissa.

– Aika mukavasti se sujui, vaikka aluksi vähän jännitti, Fleshler kommentoi voittoaan.

Fleshler päihitti viime ja edellisvuoden voittajan, hyvinkääläisen Inkeri Länsikiven, peräti kuudella kerroksella. Länsikivi ehti neuloa 28 kerrosta. Kolmanneksi sijoittunut hauholainen Marjo Pyhälä ehti neuloa 27 kierrosta.

– Kannattaa harjoitella nurjia silmukoita. Jos ne sujuvat, niin sitten sujuu kaikki, Katja Fleshler vinkkasi. Hohtoneulonnan SM-tittelistä kisattiin Wetterhoffilla perjantaina Pimeän kaupan illan yhteydessä. Nyt neljännen kerran järjestetyssä kilpailussa neulottiin valopuikoilla hämärässä.

Kilpailuaika on 10 minuuttia, ja työhön luodaan 15 silmukkaa. Silmukoiden määrän pitää pysyä samana työn edetessä.

Fleshler kertoi harjoitelleensa pimeää puikkoilua muutaman kerran kotona pimeässä vessassa. Sen sijaan valossa neulominen on hänelle ennestään tuttua: jokin käsityö on lähes koko ajan hyppysissä. Marjo Pyhälä ja Suvi-Tuuli Simola joutuivat uusintakierrokselle, koska naiset neuloivat ensimmäisellä kerralla tasamäärän kerroksia. Uusinnassa kumpikin pani parastaan viiden minuutin ajan. Pyhälä ehti neuloa 13 kerrosta ja Simola vain yhden kerroksen vähemmän. Hohtoneulonnan SM-kilpailu keräsi Wetterhoffin talon Wanhaan Kutomoon innostuneen ja kannustavan joukon neulonnan ystäviä. Hohtoneulontakilpailuun osallistui 17 neulojaa, mutta paikan päällä salissa pyörähti kuutisenkymmentä kannustajaa. HÄSA