Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viima Inn rakentaa nopeasti tilat Parolaan

Lempääläläinen Viima Inn rakentaa kylmätilaelementtejä valmistavan tehtaan Hattulan Parolaan. Se on saanut rakennusluvan noin tuhannen neliön ja yli 6 400 kuution toimitiloille, jotka nousevat Yrityspolulle.

– Olemme tähän asti valmistuttaneet elementit, mutta nyt ryhdymme itse valmistamaan niitä, kertoo Viima Innin toimitusjohtaja Vesa Santala. Viima Inn ryhtyy hakemaan työntekijöitä Parolan tehtaalleen. Yritys ilmoitti kesällä, että Parolan toimipaikka työllistää korkeintaan kymmenen työntekijää. Santala sanoo, ettei se ole nykyisten suunnitelmien mukaan raja.

– Hattulan toimipaikka toimii myös logistiikkakeskuksena. Ostamme kylmä- ja puhdastilojen ovet edelleen muualta.

Viima Inn myy kylmä- ja puhdastilojen elementtejä muun muassa elintarvikeyrityksille ja kaupalle. Elementit voivat olla myös pakastetiloille. Se toimittaa muun muassa elementtejä, joista kootaan markettien maitohyllyt. Elementeistä rakennettujen tilojen koot vaihtelevat kahdesta neliöstä aina 11 000 neliöön.

Viima Inn kasvattaa merkittävästi toimintaansa, sillä yritys työllistää tällä hetkellä viisi työntekijää. Yrityksen liikevaihto oli kuitenkin viime vuonna 3,4 miljoonaa euroa. Tulos ennen satunnaisia eriä oli lähes 300 000 euroa.

Viima Inn aikoo vallata markkinaosuutta. Santala kertoo, että alan markkinoita Suomessa hallitsee nyt radikaalisti yksi yritys.

Viima Inn osti kesällä Hattulan kunnalta 7 000 neliön määräalan. Tontilla moottoritien varrella on rakennusoikeutta 3 500 neliötä.

Viima Innin piti rakentaa tilat vasta ensi vuonna, mutta se aikookin käynnistää rakentamisen heti. Toiminta Hattulassa alkaa jo ensi kesänä. – Tuntuu siltä , että rakentaminen nyt kannattaa, kun olemme kysyneet tarjouksia. Mitä nopeammin pääsemme tiloihin, sen parempi, Santala sanoo.

Viima Innillä on nyt kolmessa paikassa toimintaa. Kun Hattulan tilat valmistuvat, siitä tulee yritykset selkeä päätoimipaikka. – Kaupan kylmätilojen rakentaminen ei ole sakannut, vaikka se onkin vähän hiljentynyt. Tilat on kuitenkin uusittava aika ajoin. HäSa