Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hattula haastattelee neljä ehdokasta

Hattulan kunnanjohtajahakuun on ilmaantunut kaksi uutta nimeä. Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen ja Auran kunnanjohtaja Mika Joki ovat antaneet suostumuksensa virkaan.

Näin haussa on mukana kaiken kaikkiaan 29 henkilöä. Heistä 20 haki virkaa kesäkuussa, ja lisäksi Humppilan kunnanjohtaja Marko Järvenpää antoi kesällä suostumuksensa virkaan. Syyskuun lopulla päättyneessä haussa oli mukana kuusi uutta hakijaa.

– Kaikki ensimmäisenkin kierroksen hakijat ovat mukana. Kukaan ei ole perunut hakemustaan, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.). Maanantaina kokoontunu t kunnanhallitus päätti, että uusista nimistä haastatellaan kolme: Karoliina Viitanen, Mika Joki sekä toimitusjohtaja Harri Mattila Kauhavalta. Lisäksi ensimmäiseltä hakukierrokselta haastatteluun kutsutaan Taivassalon kunnanjohtaja Vesa Rantala .

Haastattelut tekee viisihenkinen työryhmä, joka kuuluvat kunnanhallituksen koko puheenjohtajisto ja valtuuston puheenjohtajista kaksi. Ryhmää johtaa Ventola.

Työryhmä tekee haastattelut tämän viikon perjantaina ja päättää, ketkä valitaan soveltuvuustesteihin. Kari Ventolan mukaan myös kesällä tehdyt kahdeksan haastattelua ovat voimassa. Niiden perusteella testeihin valittiin kolme henkilöä: Kuusamon hallinto- ja talousjohtaja Anu Helin , hattulalainen asianajaja Arto Viljanen ja Marko Järvenpää.

Testien jälkeen hakuprosessi kuitenkin katkaistiin elokuussa, koska kärkiehdokkaasta ei päästy yksimielisyyteen. Kunnanhallitus päätti panna viran uudelleen hakuun niin, että ensimmäisen kierroksen hakemukset otetaan huomioon.

Tavoitteena on, että valtuusto valitsisi uuden kunnanjohtajan 11. marraskuuta. Kunnanhallituksessa asia on viikkoa aiemmin eli 2.11. – Kärkihakijat kutsutaan esittäytymään valtuustolle ja valtuustoryhmille 28. lokakuuta, Ventola kertoo. HäSa