Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallinen museo muuttaa Skogsterille

Hämeenlinnan historiallinen museo muuttaa pois Linnanniemen alueelta.

Uudet tilat vuokrataan Skogsterin talosta Hämeenlinnan keskustasta. Toiminnan muutoksella pyritään saamaan museolle asukkaiden arkea ja keskustaa elävöittävä vaikutus, historian ja menneisyyden tuominen osaksi jokapäiväistä hämeenlinnalaista elämää.

Uusi konsepti on ainutlaatuinen koko Suomessa, ja siitä toivotaan pioneerihanketta koko maan museokentälle.

– Hämeenlinnan kaupungin ja Museoviraston yhteistyö toimintojen mahdollistajana on keskeinen, ja onnistuessaan hankkeella on vaikutuksia alueen työllisyyteen, talouteen ja hyvinvointiin, toteaa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet.

Kansallismuseo vastaa Museoviraston museotoiminnasta. Tavoitteena on, että Linnanniemestä muodostuu kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuinen kohde, jossa laadukkaat kulttuuri-, opetus- ja hyvinvointipalvelut elävöittävät kulttuurihistoriallista kokonaisuutta.

Valtakunnallisesti ja kansallisesti merkittävän Hämeen linnan ohjelmatoiminta on osa Kansallismuseon ydintehtävää.

– Linnaan tarvitaan tämän päivän yleisöä kiehtovaa nähtävää, ainutlaatuisia tapahtumia ja kansainvälisen tason näyttelyitä sekä kokonaisvaltaista museokokoemusta rikastuttavia kaupallisia palveluita, visioi Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila.

Linnaniemellä on merkittävä rooli Hämeenlinnan kaupungin matkailussa. Hämeen linna on keskeinen elementti ja merkittävä erottautumistekijä myös uudessa kaupunkibrändissä ja kaupungin visiossa historia on olennainen voimavara. Linnanniemen hallintomalli ja toimijoiden roolit tulevat tarkentumaan syksyn aikana. HÄSA