Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Sipilä keilasi Syyskisan voittajaksi

Hämeenlinnalainen, lahtelaista BAY-seuraa edustava, Lauri Sipilä voitti Hämeenlinnan keilahallissa kisatun HKL:n Syyskisan finaalin. Sipilän tulos kuuden sarjan kilpailussa oli 1360 (tasoitus 12 pistettä).

Tiukkojen vaiheiden jälkeen toiseksi sijoittui KiKen Lauri Vivolin 1338 (108) ja kolmanneksi KXK:n Pentti Hämäläinen 1324 (240) pisteellä. Jorma Kortesalo, Kiila, oli neljäs ja Patricia Luoto, Pinjets, viides.

Finaali oli alusta asti tasainen. Pentti Hämäläinen piti johtopaikkaa alussa, kunnes neljännessä sarjassa Lauri Vivolin nousi johtoon. Sipilän kone käynnistyi hieman hitaammin, mutta kolmannen sarjan 235 pistettä nosti hänet listalla kolmanneksi. Kahteen viimeiseen sarjaan Sipilä kaatoi keiloja 243 ja 239 pisteen edestä, eivätkä muut pystyneet tuohon tahtiin vastaamaan. Lopullinen sinetti voitolle tuli, kun hän teki viiden kaadon jonon viimeisen sarjan puolivälin jälkeen ja karisti lopullisesti muut kannoiltaan.

Varusmiespalvelustaan Panssariprikaatissa suorittava Sipilä, 18 , oli kisan jälkeen tyytyväinen.

– Heitto on ollut hyvin kuosissa viime aikoina ja tulostakin on syntynyt. Tänään tuntui hieman väsyneeltä ennen kisaa kun tulin suoraan leiriltä hallille, Sipilä tuumi.

Armeijasta tykkimies Sipilä on saanut hyvin harjoitteluvapaita.

– Yksikössä suhtaudutaan positiivisesti harrastukseeni ja pääsen säännöllisesti harjoittelemaan. Hieno homma kaiken kaikkiaan, hän kiitteli.

Sipilän kauden päätavoite on Nevadassa keilattavat nuorten MM-kilpailut ensi heinäkuussa.

– Kotiudun joulukuussa ja sen jälkeen alkaakin todellinen valmistautuminen kisoihin. Toki sitä ennenkin pitää pärjätä, lopullinen joukkue valitaan helmi-maaliskuussa, Sipilä ennakoi. Hämeenlinnan paikallissarjoissa on syksyn aikana keilattu jo kaksi täyttä kierrosta. KiKe on vallannut johtopaikan jokaisella sarjatasolla. Korkeimmalla tasolla, Valiosarjassa, KiKe johtaa 69 pisteellä. Juvel-Team on toisena vain neljän pisteen päässä. Ykkössarjassa KiKe:n kakkosjoukkueeen, 55 pistettä, pahin uhka tällä hetkellä on CouCou, jolla on 54 pistettä. Kakkossarjassa KiKe on kerännyt 62 pistettä, Team Phoenix 58. Paikallissarjoja pelataan kauden aikana kymmenen kierrosta ja sarjojen voittajat ovat selvillä toukokuussa. HäSa