Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanta-Hämeen väkimäärä ei enää kasva

Hämeenlinna

Kanta-Hämeen väkiluvun kehitys näyttää kääntyneen alamäkeen. Tilastokeskuksen tammi-elokuun ennakkotietojen mukaan maakunta oli menettänyt vuoden alkupuoliskolla 393 asukasta.

Väen väheneminen näyttää vain kiihtyneen, sillä vuotta aiemmin vastaava luku näytti elokuun lopulla 51 henkilön vähennystä. Tilastokeskuksen mukaan kantahämäläisiä oli elokuun lopussa 174 957.

MAAKUNNAN SEUTUKUNNISTA ainoastaan Hämeenlinnan seutu oli enää lievästi plussalla, väen lisäys oli kaikkiaan yhdeksän henkeä.

Sen sijaan Riihimäen seudulla, jossa vielä vuosi sitten oli selkeää kasvua, oli nyt vähennystä 107 henkeä.

Jo pidempään väestökehitykseltään negatiivisella Forssan seudulla väen vähennys on vain kiihtynyt. Nyt vähennystä oli 295 asukkaan verran.

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN väkiluku oli elokuun lopussa 67  979. Kaupungin asukasluku on kasvanut alkuvuoden aikana vain kolmella, kun vastaava lisäys vielä vuosi sitten oli 27. Hämeenlinnalaisia kuoli alkuvuoden aikana 40 enemmän kuin syntyi. Miinusta tuli myös 40 henkilön verran kuntien välisestä muutosta, mutta alueelle tulleita maahanmuuttajia oli 83 enemmän kuin alueelta ulkomaille lähteneitä, joten kokonaistilanne säilyi plusmerkkisenä.

MUISTA KANTA-HÄMEEN kunnista ainoastaan Janakkala on Hämeenlinnan lisäksi kyennyt kasvattamaan väkilukuaan. Janakkalalaisia oli elokuun lopussa 19 enemmän kuin vuoden alussa. Kunnan asukasluku oli nyt 16  859. Suurin selittävä tekijä kasvulle oli kuntien välinen muuttovoitto, jota oli Janakkalassa 51 asukkaan verran. Syntyneitä kunnassa sen sijaan oli vähemmän kuin kuolleita (-31).

Hattulassa väki väheni 13 hengen verran ja väkiluku oli elokuun lopussa 9 725. Eniten tappiota (-50) tuli kuntien välisestä muutosta. Syntyvyyden ja kuolleisuuden suhde kunnassa sen sijaan oli positiivinen (+23).