Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Power cup täyttää Pullerin kentät

Hämeenlinnassa ensi kesäkuussa järjestettävän maailman suurimman juniorien lentopalloturnauksen, Power cupin, järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa.

Power cupin pelipaikka on Hämeenlinnan urheilupuisto. Pullerin jalkapallokentille saadaan mahtumaan 270–290 lentopallokenttää, joilla 7–22-vuotiaat lapset ja nuoret ratkovat paremmuuttaan. Kilpailukeskuksena on Elenia-areena, jonka iso sali muuttuu tapahtumaan kisaravintolaksi.

– Hallissa ruokitaan turnauksen aikana kahdesti päivässä 12 000 lasta ja nuorta, sanoo HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki, joka on Hämeenlinnan Power cupin projektin johtaja.

Samalla Kalliomäki paljastaa kunnianhimoisen osanottajatavoitteen. 12 000 pelaajaa ja noin 1 100 joukkuetta olisivat Power cupin uusia ennätyslukuja.

– Mielestäni osanottotavoitteemme on täysin realistinen. Aiomme rakentaa sellaisen Power cupin, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty. Meillä on siihen kyky ja osaaminen, hän vakuuttaa. Lentopalloliitto on Power cupin pääjärjestäjä. Liitto on varannut tapahtumaan noin miljoonan euron budjetin. Paikallisen turnausjärjestäjän tapahtumabudjetti on 175 000–180 000 euroa ja se on Kallomäen mukaan jo koossa.

– Emme kuitenkaan vielä tiedä kaikkia kustannuksia, sillä muuttujia on aina tällaisissa tapahtumissa. Joka tapauksessa teemme merkittävän summan rahaa hämeenlinnalaiselle nuorisotoiminnalle. Järjestelyihin olemme saaneet mukaan merkittävimpiä Hämeenlinnan seudulla nuorisotyötä tekeviä seuroja. Mukana on myös kenttien rakentamisesta, kentille ohjaamisesta ja kenttien valvonnasta vastaava forssalainen Koijärven Kunto. Kalliomäki kehuu vuolaasti yhteistyötä Hämeenlinnan kaupungin eri toimijoiden ja Lentopalloliiton kanssa.

– Kaupunki on suhtautunut tapahtumaan todella suopeasti. Etenkin Linnan Kehitystä on kiitettävä, että vuoden 2016 Power cup on Hämeenlinnassa.

HPK-naiset on kesäkuun massatapahtuman pääjärjestäjä.

– On kuitenkin täysin selvää, ettemme yksin pysty näin suurta tapahtumaa järjestämään. Mukana ovat kaikki kaupungin johtavat virkamiehet ja kaupungin yhtiöiden toimitusjohtajat. He ovat mukana työryhmässä, johon kuuluu 20 henkilöä. Näin saadaan tieto hyvin kulkemaan – koko ajan tiedetään, missä järjestelyissä mennään.

Myös paikalliset yrittäjät, eri yhteisöt ja oppilaitokset ovat Kalliomäen mukaan lähteneet kiitettävästi tapahtumaan mukaan.

– Pisteenä iin päälle Panssariprikaatikin lähti mukaan tähän systeemiin.

Hämeenlinnan Power cupin avajaiset pidetään torilla torstaina 9. kesäkuuta.

– Toritapahtuma on tuolloin kello 18–22. Odotamme, että torille tulee 6 000 ihmistä. Siellä on virallisten avajaisten lisäksi paljon muutakin ohjelmaa niin kuin muinakin turnauspäivinä. Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki kertoo, että kaupunki on mukana Power cupissa monimuotoisesti.

– Kaupunki tukee tapahtumaa myös taloudellisesti. Se tarjoaa osanottajille liikuntapaikat ja muun muassa koulumajoituksen, Käki sanoo. Hämeenlinna pystyy tarjoamaan poikkeuksellisen hyvät olot kisavieraille. Majoituspaikkoina käytettävät koulutkin ovat pääsääntöisesti lyhyen matkan päässä Pullerin kentistä ja Elenia-areenasta. HäSa