Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallinto-oikeus kumosi kunnanjohtajan salauspäätöksen

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut Janakkalan kunnanjohtajan päätöksen, joka liittyi teknisen toimen ja maankäytön johtajan Juha Prittisen irtisanoutumiseen.

Prittinen irtisanoutui viime vuoden syyskuussa. Kunnanhallitus myönsi hänelle virkavapauden, joka alkoi viime vuoden syyskuun puolivälissä ja päättyi kesäkuun lopussa tänä vuonna. Kunnanjohtaja puolestaan teki päätöksen siitä, saako Prittinen palkkaa virkavapautensa aikana, mutta tätä päätöstä ei julkistettu.

Hämeenlinnalainen Leo Leppänen kuitenkin pyysi Janakkalan kunnalta tiedokseen tätä päätöstä. Kunnanjohtaja Tanja Matikainen ei suostunut pyyntöön, vaan ilmoitti sen olevan salainen. Leppänen ei tyytynyt tähän, vaan valitti Matikaisen päätöksestä hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus katsoi , ettei kyseinen päätös ole salainen ja oikeutti Leppäsen saamaan jäljennöksen kyseisestä päätöksestä. Kunta joutuu myös maksamaan Leppäsen 10 euron oikeudenkäyntikulut.

Oikeus toteaa päätöksessään, että nimikirjalain nojalla viranhaltijan palkkatiedot ovat julkisia. Kunnanjohtajan päätöksessä ei oikeuden mukaan ilmene sellaisia tietoja, jotka olisivat julkisuuslain mukaan salassa pidettäviä.

Oikeuden päätöksestä käy ilmi, että Prittisen virkavapaus myönnettiin palkallisena. Sitä perusteltiin työyhteisön työrauhan palauttamisella. Leo Leppänen on kirjoittanut tästä aiheesta blogissaan Hämeen Sanomien nettisivulla. HäSa