Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerho vei Suomen cupin avausosan

HPK-naisten lentopallojoukkueen ei tarvinnut keskiviikkona esittää parastaan Suomen cupin puolivälieräavauksessa. HPK otti kotikentällään Elenia-areenassa rutiinilla 3–0 (25–13, 27–25, 25–20) -voiton LP Kangasalta ja sai ensiaskeleen kohti välieräpaikkaa.

Ottelun avauserä oli alusta selvästi Kerhon heiniä. Se johti nopeasti monella pisteellä, eikä Kangasala päässyt missään vaiheessa kovinkaan lähelle. Kahdessa seuraavassa oli vähän tiukempaa ja kakkoserässä Kangasala venytti erän jatkopalloillekin. Erävoittoon asti vieraat eivät kuitenkaan keskiviikkona pystyneet. HPK:n liberona takuuvarmasti pelannut Saana Koljonen ei ollut tyytyväinen Kerhon esitykseen, vaikka vastustajalle ei erävoittoakaan herunut.

– Voitto olisi voinut tulla pikkuisen paremmalla pelilläkin. Peli oli tänään jotenkin jäistä, eikä tekeminen ollut yhtä rentoa kuin silloin tällöin treeneissä. En tiedä, halusimmeko voittaa niin paljon, että se näkyi puristuksena. 3–0-tulos on kuitenkin tästä se tärkein asia, Koljonen muistutti.

HPK kohtasi harjoituskaudella cup-vastustajansa kaksi kertaa.

– Vastustajalla oli uusi pelaaja Allison Mayfield, joka ei ollut aikaisemmin mukana. Saimme pommitettua hänet aika hyvin kentältä vaihtoon. Muuten vastustaja oli harjoituspeleistä tuttu.

Koljonen painotti, että puolivälierät ovat vielä kesken.

– Tämä oli vain yksi ottelu, joka pitää periaatteessa unohtaa ja keskittyä lauantaina uuteen peliin. Joukkueen pelissä on parannettavaa joka osa-alueella. Veikkaan, että kaikille pelaajille jäi sellainen tunne. Jos jokainen parantaa vähän omaa ruutuaan, on peli lauantaina jo aika hyvää, Koljonen mietti. LP Kangasalan myös HPK:sta tuttu libero Tiiamari Sievänen muistutti, että pettymyksestä huolimatta hänen joukkueellaan on vielä kaikki mahdollisuudet jatkopaikkaan.

– Lauantaina on uusi yritys ja kaksi mahdollisuutta.

Sievänen arveli, että Kangasalan peliin valmistautuminen epäonnistui pahasti ja se näkyi avauserässä tulostaululla.

– Peli lähti niin huonosti käyntiin. Tuntui, että pelasimme kaksi ensimmäistä erää kipsissä. Pikkuisen peli rentoutui kolmanteen erään. Toivottavasti saamme sillä lauantaille paremman mielen.

Liberon mielestä pelipaikan vaihtumisella Pitkäjärven koulun saliin on hänen joukkueelleen iso merkitys.

– Se on aina meille iso etu, varsinkin tässä tapauksessa. Tämä on sen verran erilainen halli, isompi ja avarampi, eikä tänne ole koskaan helppo tulla pelaamaan, Sievänen mietti. HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini oli Koljosen kanssa samaa mieltä kotijoukkueen pelin tasosta.

– Nyt olen jo ihan ok, mutta pelin aikana tunteet olivat erilaiset. Meidän pitää tehdä töitä vastaanottomme kanssa, sillä vastustaja sai ihan liikaa ässiä. Oma syöttömme toimi ihan mallikkaasti ja siirtyminen puolustuksesta hyökkäämiseen oli balanssissa, Chiappini analysoi.

Päävalmentaja oli varma siitä, että Kerhon pitää pelata Kangasalla paremmin, jotta jatkopaikka Suomen cupissa sinetöityy. – Muuten riski on iso. Olen kuitenkin varma myös siitä, että pelaamme paremmin. Teemme töitä tämän illan virheiden parissa ja muutamassa päivässä saamme ne parempaan kuntoon, italialainen lupasi. HäSa