Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voiko Pekka Töpöhäntä olla rock, Juho Taipale?

Mikä imaisi sinut Riihimäen nuorisoteatteriin, Juho Taipale?

– Nuorisoteatterin rehtori Salla Saarela nappasi minut lukion ilmaisutaidon ryhmästä. Ensin tein kesäteatterissa tekniikkahommia, ja siitä olen jatkanut lavalle.

Riihimäen nuorisoteatterissa imee yhteisöllisyys ja porukka.

Onko Pekka Töpöhäntä ensimmäinen nimiroolisi?

– Periaatteessa kyllä. Viime kesänä näyttelin Tommia Peppi Pitkätossussa. Se oli myös iso rooli.

Millä tavalla olet valmistautunut hännättömän kissan rooliisi?

– Olen katsonut pätkän elokuvasta, mutta kirjoja en ole lukenut. Saan paljon vinkkejä, kun katselen kokeneempien näyttelijöiden tekemistä. Pekka on aika tasapaksu hahmo, joten vivahteita roolihahmoon saa siitä, miten reagoin toisten tekemiseen.

Riihimäen nuorisoteatterin Pekka Töpöhäntä on musikaali, jossa on punk- ja rockvivahteita. Voiko maalaiskissa Pekka olla rock?

– Kyllä voi, vaikkei Pekka juuri näytä sitä. Kun Pekalla naksahtaa, niin silloin lähtee rokkivaihde päälle. Muuten Pekka on hiljainen ja ihan tavallinen kotikissa.

Haaveiletko teatteriurasta?

– Olen sitä miettinyt, mutta ehkä tämä toimii paremmin harrastuksena.

Viime keväänä Pekka Töpöhäntä pyöri Tampereen Työväen Teatterissa. Mikä tekee hännättömästä kissasta ajankohtaisen, että se otetaan ohjelmistoon useammassa paikassa?

– Suvaitsevaisuus.

Kuka on suosikkihahmosi?

– Monni on villi kaveri. Mauri mäyräkoira on myös sympaattinen hahmo. Tässä esityksessä pikkulasten vetämät roolit ovat mainioita. Nuorin näyttelijä on 8-vuotias.

Millaista on tehdä teatteria nassikoiden kanssa? – Se ottaa oman aikansa ja ohjaamiseen pitää todella keskittyä. Pienistä lapsista saa paljon irti. On ollut mukavaa olla tässä mukana ja nähdä, kuinka pienten lasten kanssa teatterimaailmassa toimitaan. HÄSA