Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäki-Kuutista Hyvän mielen tekijä

Pieni pala historiallista Hämeenlinnaa kohentaa ilmettään, kun Piparkakkutalon julkisivuremontti piakkoin valmistuu.

Kun pinnat on saatu kuntoon, asennetaan rakennukseen vielä julkisivuvalaistus. Tawastia Groupin toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti kertoo, että julkisivuvalaistuksen saa myös Skogsterin talo. Keskustan ilmettä piristävä työ on pantu merkille Hämeenlinnan Seudun Mielenterveysseurassa. Yhdistys palkitsi Mäki-Kuutin torstaina Hyvän mielen tekijä -tunnustuksella.

– Skogsterin korttelin säilyttäminen keskustan kulttuurista perintöä kunnioittaen vaikuttaa Hämeenlinnan kaupungin ilmeeseen ilahduttavalla tavalla. Mäki-Kuutin kädenjälki näkyy taidossa yhdistää vanhaa ja uutta, entisöityjen rakennusten sisältä löytyy tuoretta ja raikasta henkeä, perusteluissa todetaan.

Yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Myllyselkä kiitteli Mäki-Kuuttia valoisaksi ja hyväntuuliseksi ihmiseksi, joka levittää lämpöä ympärilleen paitsi henkilökohtaisessa elämässään, myös liiketoiminnassaan.

– Yksin ei kukaan saa tällaisia asioita aikaan, totesi Mäki-Kuutti, joka halusi laajentaa palkinnon koskemaan koko perhettään. Skogsterin talossa puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä kaupungin historiallinen museo muuttaa taloon ensi vuoden puolella. Näin myös Ravintola Skogster on saamassa uuden naapurin.

– Se on ihan mieletöntä, olen asiasta aivan innoissani. Tuntuu, että talo on odottanut nimenomaan tätä tulijaa. Keskusta ei ole pelkästään kaupallinen, on tärkeää, että sinne saadaan muutakin toimintaa, Mäki-Kuutti iloitsee. Mielenterveysseuran tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille ihmisiä tai tekoja, jotka ovat aiheuttaneet kaupunkilaisille hyvää mieltä. Viime vuonna tunnustuksen sai Poltinahon Sale. HÄSA