Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pallo pyöri vauhdikkaasti HJS:n taitokilpailuissa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran junioreiden pelikausi alkaa olla paketissa, mutta Säästöpankki-areenassa riittää vipinää talvikaudellakin. Torstaina HJS:llä oli perinteiset syyskauden taitokilpailut, joihin osallistui nelisensataa nuorta futaajaa. Tytöt ja pojat tavoittelivat taitomerkkejä kahdeksassa ikäsarjassa.

– Kisoissa karsitaan pelaajia myös parin viikon kuluttua Tampereella järjestettävään Suomen Palloliiton Tampereen piirin taitokisoihin. Taitokisat on hyvä tapa saada joukkueemme yhteen kauden päätteeksi. Tapahtumaan on valmistauduttukin oikein huolellisesti, sillä joukkueilla on ollut mahdollisuus harjoitella lajeja hallissa kolme kertaa viikossa, kertoi HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

HJS:n juniorit ovat menestyneet myös valtakunnallisissa taitokisoissa. Seuran D-junioreiden akatemiajoukkueen pelaaja Lauri Kesti voitti päättyneenä kesänä vuonna 2002 syntyneiden Suomen mestaruuden.

– Vuona 2007 meillä oli vain kaksi kultaisen taitomerkin saavuttanutta junnua, Niilo ja Aapo Mäenpää. Viime vuonna seuramme saavutti jo 34 kultaista, 39 hopeista ja 29 pronssista taitomerkkiä, muisteli Dahlman.

Taitokisoissa on monta lajia. Nuorten pelaajien taitoja testataan muun muassa pallon kuljetuksessa, laukauksissa, pujottelussa ja ponnauttelussa.

Torstain kisaan lämmitelleen 10-vuotiaan Lauri Sajantolan mielestä vaativin laji on pujottelu.

– Olen mukana seuramme kisoissa jo neljättä kertaa. Meillä oli kesällä paljon pelejä miniliigassa, mutta harjoittelimme myös pallonkäsittelyä, Lauri kertoi.

Sajantolan joukkue lämmitteli hyvin ennen kisaa. Pujotteluradan pojat rakensivat näppärästi juomapulloista. – Tässä on vielä vähän aikaa. Myös ponnauttelua pitää nyt hieman harjoitella, Lauri suunniteli. HäSa