Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK jäi liian helposti takaa-ajajaksi

Sarjakärkeä vastaan on hankala nousta kolmen maalin takaa, vaikka peli kulkisikin hyvin.

Sen sai HPK huomata perjantaina jääkiekkoliigan ottelussaan, kun Rauman Lukko käytti tehokkaasti paikkansa ja johti toisen erän alussa 3–0. Kerho nousi vielä maalin päähän, mutta Liigan paras maalivahti Ryan Zabolski piti loppupelin maalinsa puhtaana, ja Lukko pääsi kotimatkalle 4–2 (2–0, 1–2, 1–0) -voiton kanssa.

– Kun mennään tuloksen taakse, pelasimme aktiivista ja hyvää lätkää melkein 60 minuuttia. En voi kenttäpelaajia moittia ollenkaan, vaan he antoivat pelissä tänään kaikkensa. Toisessa päässä oli sarjan paras maalivahti, emmekä pystyneet ohittamaan hänet kuin kaksi kertaa. Zabolski oli loistava tänään, kertoi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen totuuden perjantain pelistä. Lukko teki kahdessa ensimmäisessä erässä kolme maalia (Kelly Zajac, Turo Asplund ja Janne Niskala), vaikka se laukoi maaliensa lisäksi maalia kohti vain kahdeksan kertaa. Zajacin ylivoimalla ohjaamalle 0–1-maalille Jere Myllyniemi ei mahtanut mitään, mutta toinen ja kolmas maali olivat vähintäänkin kyseenalaisia. Filip Riska teki neljännen Lukko-maalin tyhjiin, kun HPK haki tasoitusta kuudella neljää vastaan. Myllyniemelle kertyi torjuntoja lopulta 12. Torjuntaprosentiksi tuli vaatimaton 80.

HPK teki maalinsa reilussa minuutissa toisessa erässä. Otto Paajanen jatkoi vahvaa syksyään osumalla Patrick Hollandin ja Peter LeBlancin esityöstä, ja Antti Miettinen onnistui ylivoimalla Sakari Mannisen ja Vojtech Polakin syötöstä. Kolmannessa erässä HPK sai muutaman läheltä piti -tilanteen raumalaisten maalille, mutta ihan tuhannen taalan paikkaa ei kotijoukkueelle siunaantunut.

– Kokenut ja rutinoitunut joukkue puolusti kolmannessa erässä hyvin, Arvonen kehui.

Hämeenlinnalaisten takaa-ajoa ei helpottanut Antti Miettisen loukkaantuminen kolmannen erän alkupuolella. Miettinen lähti pukukoppiin pitäen kivuliaan näköisesti olkapäätään, ja Arvonen vahvisti ottelun jälkeen sen minkä arvata saattoi: Miettinen ei pelaa huomenna Porissa. Ja jos miehen elkeistä pukukoppiin lähtiessä voi mitään päätellä, tuskin pelaa ihan hetkeen. HPK:n puolustuksessa viime peleissä isompaa roolia ottanut Matias Haaranen harmitteli tappiota ja omiin meneviä halpoja maaleja.

– Viemme peliä oikeastaan alusta loppuun asti, mutta Lukko sai yksittäisiä tilanteita, joista se teki maalit. Me taas emme tehneet ihan kaikistamme. Kyllähän omiin menevät maalit turhauttavat, kun emme ole itse kovin paljon niitä tehnyt. On inhottavaa, kun omiin tavallaan sellaisia halpoja maaleja. Pakko on vain yrittää jatkaa takaa-ajoa, Haaranen sanoi.

Haaranen uskoi, että peliesitys kantaa jatkossa myös tuloksiin.

– Tuskin tästä tappiosta kovin moni masentuu, vaikka pisteitä olisimme kotiin toivoneetkin. Uskon, että meillä on hyvä fiilis ja ilme päällä jo heti huomenna Porissa.

Haaranen on päässyt alkukauden aikana liigavauhtiin mukaan ja on tehotilastossa Kerhon kärkimies +5-lukemallaan. Peliaikaa jo viime kaudella liigadebyyttinsä tehneelle pelaajalle on kertynyt 12.23 ottelua kohden. – Kivahan se on ollut pelata. Sitä lähdin tälle kaudelle tavoittelemaan ja nyt olen saanut luottoa ja peliaikaa. Harjoituspelit antoivat kauteen hyvän pohjan. Nyt olen saanut pelin kulkemaan, eikä minun tarvitse jännitellä enää niin paljon kun menen kentälle, Haaranen kertoi. HäSa