Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Parjanne paineli voittoon Kiipula-hölkässä

Espoolainen Antti Parjanne, 32, myhäili tyytyväisenä lauantaina Janakkalassa juostun Kiipula-hölkän maalissa. Paremmin suunnistajana tunnettu urheilija voitti 16. kerran pinkaistun hölkän kahdeksan kilometrin matkan ajalla 26.15.

Suunnistajien menestytä Kiipulassa täydensi toiseksi kirinyt Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen, joka ylsi aikaan 27.06. Kolmas oli Teivo Stayersin Aki Niemi ajalla 27.30.

Parjanne oli ensimmäistä kertaa mukana Kiipula-hölkässä. Suunnistuskauden päätyttyä miehellä on aikaa juosta useampikin syyshölkkä.

– Näitä on kiva juosta aina kilpailukauden päätteeksi. Tänä vuonna en lähtenyt Ruotsissa suunnistettavaan 25Manna-viestiinkään, sillä seurallani Turun Metsänkävijöillä ei ole kisassa joukkuetta. Sen takia ajattelin juosta sunnuntainakin hölkkäkisan jossain päin Suomea, Parjanne suunnitteli.

Parjanteen voitto ei ollut yllätys, sillä mies on menestynyt muun muassa kovavauhtisissa sprinttisuunnistuksissa.

– Toissa kesänä olin SM-kisoissa neljäs. Myös SM-yörastit ovat sujuneet hyvin. Niissä kisoissa olen saavuttanut hopeaa vuonna 2013 ja pronssia vuonna 2012, kertoi Parjanne.

Parjanne kehui Kiipula-hölkän reittiä. Hän taivalsi alkumatkasta yhdessä Juho-Matti Taivaisen kanssa, mutta kiristi tahtia kahden ja puolen kilometrin kohdalla.

– Sain juosta rennosti koko matkan. Reitti oli aika helppo, mutta töitä sai tehdä koko ajan ihan kohtuullisesti, Parjanne muisteli.

Kiipula-hölkän naisten kisan voittoon juoksi Vihdin Viestin Tuula Laitinen. Hän viihtyi reitillä tasan puoli tuntia. Toisena maaliin lasketteli Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala, joka hävisi voittajalle minuutin.

Laitinen pääsi vauhtiin vasta kisan lopussa.

– Alku oli aika vaikeaa, mutta sitten meno alkoi rullata. Viime aikojen harjoitteluun nähden tämä oli ihan kohtuuhyvä suoritus, Laitinen kuvaili.

Myös Maija Hakala oli tyytyväinen lauantain urakkaansa. Aivan parhaaseensa HlHS:n edustushiihtäjä ei kuitenkaan kesken kovan treenikauden yltänyt.

– Ihan hyvin se kuitenkin meni. Vähän paukut tosin loppuivat, sillä vedin torstaina kovemman tehotreenin, Hakala kertoi.

Janakkalan Janan hiihtojaoston ja Kiipulasäätiön henkilökuntayhdistyksen järjestämässä Kiipula-hölkässä oli tänä vuonna mukana 117 kuntoilijaa.

Kiipula on perinteisesti myös Janakkalan Ilves-cupin päätösosakilpailu. Cupin voittoon ylsivät tänä vuonna Hämeenlinnan Tarmon Eero Hämäläinen ja Tuula Yrjölä. Kiipula-hölkän lisäksi Ilves-cupin pisteitä kerättiin Heinäjoki-hölkässä, Kustaan kympillä ja Puuhamaa-juoksussa. HäSa