Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lunta tuli kaksi erää kunnolla tupaan

On sanomattakin selvää, että Ässät on kauden ensimmäisessä jääkiekkoliigan kotiottelussaan intoa täynnä. Jostain syystä HPK ei kuitenkaan ollut valmis vastamaan Isomäen remontin takia kauden alun vieraissa pelanneiden porilaisten kotikiimaan, vaan jäi lauantaisaunassa täysin jalkoihin. Ässät otti kahden erän jälkeen jalan osittain pois kaasulta, mutta voitti silti ylivoimaisesti maalein 6–1 (2–0, 4–1, 0–0).

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ihmetteli pelin jälkeen, miksi kaikki eivät olleet valmiita Ässien tiedossa olleeseen hurjaan alkuun.

– Meillä on pelaajia, jotka eivät ole pelanneet tätä sarjaa, eivätkä olleet sillä tasolla mitä vaatii olla lauantai-iltana täydessä Porin jäähallissa. Kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa korkkaamaan tämän jäähallin, ja me olimme luokattoman huonoja. Hävisimme järjestään kaksinkamppailut ja sitä kautta Ässät sai momentumin ja paiskoi maalit. Kaikki eivät olleet valmiita maksamaan Liigassa voittoon vaadittavaa hintaa. Ihan hirveästi meillä ei ole jääpusseja tällä hetkellä käytössä, Arvonen sanoi. HPK pelasi perjantaina Lukkoa vastaan kotiottelussaan paljon paremmin, vaikka se silloinkin hävisi.

– Notkahdus tuli henkisellä puolella. Meillä on aika paljon kokemusta tällä hetkellä sairastuvalla. Nuorilla pojilla on vielä pitkä matka siihen, että he pystyvät kuittaamaan sen kokemuksen.

HPK:n kokoonpanosta puuttuivat edelleen jo vähän aikaa loukkaantumisiaan parannelleet Riku Hahl ja Joonas Lehtivuori sekä perjantaina loukkaantunut Antti Miettinen.

– Miettinen on sivussa neljä-kuusi viikkoa ja Hahl vielä ainakin pari viikkoa, Arvonen paljasti. HPK:n ainoan maalin teki joukkueen alkukauden ylivoimaisesti paras pelaaja Otto Paajanen. Paajanen maalasi kauden seitsemännen osumansa toisessa erässä ylivoimalla, kun hän kavensi tilanteeksi 4–1. Paajanen on tehnyt 12. ottelussa tehopisteet 7+2=9.

Ässien tehotykki oli kolme maalia paukuttanut Niko Ojamäki. Toni Kallela, Jarno Kärki ja Masi Marjamäki tekivät kukin maalin ja ansaitsivat lisäksi yhden syöttöpisteen. Kahden syöttöpisteen porilaisia olivat Jyri Marttinen, Aleksi Saarela ja Troy Vance.

Kerho jatkaa pelejään ensi viikolla torstaina Lukkoa vastaan. Arvosen mukaan joukkueella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin työnteko.

– Tiistaina alamme työstää ensi viikkoa. Se on kova pätkä, kun on tuplapeli ja vielä lennot Ouluun. Sunnuntaina saamme vielä JYPin kotiin, päävalmentaja mietti.

Sunnuntaipelit pelaavat pitkästä aikaa myös HPK:n liigaohjelmaan.

– Se on kalenteriin merkitty, eikä tässä muutenkaan tiedä, mikä päivä tänään on, Arvonen sanoi. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio oli tyytyväinen, miten hänen joukkueensa aloitti kotitaipaleensa 6097 katsojan silmien edessä. – Tämä oli erinomainen lähtö uudistetulle Isomäen areenalle. Ennen kaikkea ryhdikäs esitys esityksemme eilisen jälkeen miellytti. Se oli kunnon tason nosto, Rautakallio kiitteli. HäSa