Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK:n cup-taival katkesi Kangasalla

Hämeenlinnan Pallokerho koki lauantaina Kangasalla kirvelevän tappion Suomen Cupin puolivälierien toisessa osaottelussa.

Kerho voitti ensimmäisen osan kotikentällään suoraan erin 3–0, mutta takamatkalta toiseen otteluun lähtenyt LP Kangasala oli päättänyt taistella loppuun asti jatkopaikaistaan.

Kotijoukkue käänsi toisen osaottelun nimiinsä erin 3–2 (25–16, 23–25, 17–25, 25–20, 17–15) ja taisteli lopulta voiton myös kultaisessa erässä pistein 21–19. Näin HPK:n tie cupissa päättyi ja Kangasala jatkaa välieriin.

HPK:n libero Saana Koljonen harmitteli ottelun jälkeen joukkueensa pelin ailahtelevuutta.

– Nyt on aivan sairaan pettynyt olo. Meillä ei vain peli lähtenyt tänään kulkemaan. Ajoittain saimme kiinni siitä, mitä osaamme, mutta sitten se taas katosi. Kangasala osasi hyödyntää meidän virheemme ja syötti paikoin todella hyvin, Koljonen arvioi.

Hänen mielestään toisen osaottelun häviäminen ei vaikuttanut kultaisen erän suoritukseen.

– Minulla on sellainen asenne, että en ajattele erän tai ottelun voittoa, vaan pelaan jokaisen pallon erikseen. Kultaisen erän voittoon tarvitaan 15 pistettä ja siinä voi käydä miten vain.

LP Kangasalan näkyvin pelaaja lauantaina oli parhaana palkittu yleispelaaja Allison Mayfield. HPK:lla oli ottelussa täysi työ vahvalyöntisen yhdysvaltalaisvahvistuksen hyökkäysten pysäyttämisessä.

– Tämä oli jännittävä ottelu ja menimme nyt pelissämme oikeaan suuntaan. Parissa viimeottelussa olemme käsineet harmittavia tappioita, mutta nyt onnistuimme taistelemaan voiton. Tämä ottelu osoitti, että meillä on taistelutahtoa ja toivottavasti saamme pidettyä sen yllä myös sarjakauden aikana, Mayfield iloitsi.

Kerho olisi voinut ratkaista voiton itselleen jo viidennessä erässä, sillä joukkueelle siunaantui kolme ottelupalloa. Kultaisessa erässä ratkaisua haettiin pitkään ja hartaasti ja HPK sai myös siinä viisi mahdollisuutta pelin katkaisemiseen. Ratkaisevat syötöt viuhuivat liian usein yli takarajan.

– Tunnelmat voisivat nyt olla paremmatkin. Meillä oli mahdollisuuksia ratkaista ottelu, mutta emme tehneet niin. Onnittelut vastustajalle hienosta voitosta. Meillä ei tänään ollut tappajan vaistoa, HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini harmitteli.

Päävalmentaja toivoi ensimmäisen osaottelun jälkeen, että joukkue onnistuisi välipäivinä parantaman heikkoja kohtiaan. Joukkue kompasteli tuolloin varsinkin vastaanotossa.

– Se osa-alue paranikin keskiviikon ottelusta, mutta se ei ollut tässä ottelussa tarpeeksi. Urheilu on kuin sotaa, ja jos ei ole tappajan asennetta, ei voi voittaa, Chiappini pohti.

HPK:lla on vielä paljon mietittävää ennen ensi keskiviikkona jatkuvaa Mestaruusliigan kautta.

– Syöttö ei tällä hetkellä toimi kunnolla, vaikka se on yksi pelin avainasioista. Toinen ongelmamme oli se, että kun tein tänään vaihtoja, vaihdossa sisään menneet pelaajat pelasivat vielä huonommin kuin kentältä pois tulleet. En siis oikein pystynyt sekoittamaan pakkaa, Chiappini sanoi. HäSa