Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Janakkala panostaa työllisyydenhoitoon

Janakkalan valtuusto päätti maanantaina vakinaistaa työllisyyskoordinaattorin viran. Työllisyystoimikunnan puheenjohtaja Mikko Viskari (sd.) sanoi, että työllisyydenhoito on nousemassa isoon rooliin.

– Valtio selvittää mahdollisuutta siirtää pitkäaikaistyöttömien palvelut kokonaan kunnan vastuulle. On hyvä, että olemme siihen valmiina.

Reijo Löytynoja (sd.) muistutti, että työllisyydenhoidossa liikkuvat isot rahat, ja valtiovalta antaa kunnille lisää vastuuta siinä.

Valtuusto hyväksyi myös vuoden ensimmäisen talousarviomuutoksen. Työmarkkinatuen kuntaosuuteen ja toimeentulotukeen tarvitaan enemmän rahaa kuin budjetissa on ennakoitu.

Löytynoja huomautti, että talousarviomuutos kertoo siitä, mihin rahaa uppoaa.

– Ja enemmän olisi uponnut ilman työllisyyskoordinaattoria.

Työllisyyskoordinaattorin määräaikainen virka perustettiin vuonna 2014, ja määräaika olisi päättynyt tämän vuoden lopussa.

Valtuusto käsitteli myös vuoden 2014 arviointikertomuksen. Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Marja Oksanen (vihr.) valitteli, että tarkastuskierros kestää todellakin näin kauan.

Perusturvalautakunta on esittänyt tarkastuskierroksen nopeuttamista, mutta Oksasen mukaan nopeampi aikatauluttaminen on hankalaa.

– On totta, että tämä tulee nyt myöhään talousarvion valmisteluun nähden.

Varavaltuutettu Sirpa Autio (kesk.) jätti valtuustoaloitteen kevyen liikenteen väylän rakentamiseksi Tervakosken ja Riihimäen välille.

Hän huomautti, että liikenne 130-tiellä on lisääntynyt huomattavasti.

– Ilman kevyen liikenteen väylää 130-tie ei ole turvallinen autoilijoille saatikka pyöräilijöille, Autio perusteli. Asiaa pidetään ilmeisen tärkeänä, sillä valtuustoaloitteen allekirjoittajia oli jokaisesta valtuustoryhmästä. HäSa