Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli tuhat allekirjoittajaa vastustaa suurlukiota

Hämeenlinnan kantakaupungin lukiolaiset vastustavat edelleen aktiivisesti suurlukiota ja sen sijoittamista Myllymäkeen. Maanantaina Lyseon ja Kaurialan lukioiden opiskelijakuntien hallitukset luovuttivat kaupungin päättäjille kannanoton ja adressin.

– Luovutimme ne kunnanhallituksen puheenjohtajalle Sari Rautiolle, joka lupasi viedä kannanottomme myös valtuuston puheenjohtajalle Iisakki Kiemungille, kertoo Riina Hiltunen, joka on Lyseon lukion oppilaskunnan hallituksen jäsen.

Lukiolaiset ehtivät kerätä 1 045 nimeä suurlukiota vastustavaan adressiin.

Kannanotossaan opiskelijakuntien hallitukset ja Suomen lukiolaisten liiton Hämeen piiri perustelevat, miksi ne vastustavat suurlukion perustamista Myllymäkeen. Syitä on monia, esimerkiksi yhteisöllisyyden ylläpitäminen, Myllymäen tilojen mahdolliset terveysriskit, sähköisten ylioppilaskirjoitusten järjestäminen ensin nykyisissä tiloissa ja sitten uusissa ja se, ettei yhden lukion systeemissä opiskelijalle jäisi enää mahdollisuutta valita mitään muuta lukiota kantakaupungissa. Päätöksenteko lukio- ja kouluverkkoasiassa on auki. Kaupunginhallitus päätti viime kuun lopulla palauttaa lasten ja nuorten lautakunnan tekemän päätöksen takaisin valmisteluun. Lautakunnan kokous on ensi viikolla. HäSa