Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eero Remekselle kelpaa kaksikin enduromestaruutta

Moottoripyörien enduroajon maailmanmestari Eero Remes, 30, maisteli tiistaina mestaruuskakkuaan hämeenlinnalaisen Daytona Motorsportin tiloissa. Vielä puolitoista viikkoa sitten tunnelma ei ollut ihan yhtä leppoisa miehen taistellessa E1-luokan mestaruudesta Ranskan Christophe Nambotinin kanssa. Requistassa Rankassa ajettu MM-sarjan päätöskisa huipentui kuitenkin lopulta Remeksen iloisiin mestaruusjuhliin.

– Onnistuin voittamaan kisan molemmat päivät ja vielä kovan haastajani Nambotinin kotimaassa. Mestaruuteen olisi riittänyt kuudeskin sija sunnuntain kisassa, mutta päätin ajaa koko sunnuntain ihan omalla tasollani. Se taktiikka on toiminut aiemminkin ja mestaruus maistui ehkä senkin takia vielä paremmalta, Remes muistelee. Remes ajoi ensimmäisen täyden MM-sarjan kaudella 2008. Todenteolla mestaruustaisteluun järvenpääläinen ilmoittautui vuonna 2013, jolloin hän hyppäsi TM-pyörän satulaan.

– Joka vuosi on tehty kovasti töitä, mutta tällä kaudella mies ja pyörä olivat parhaassa iskussa. Ajo lähti sujumaan hyvin heti alkukaudesta, mutta vasta Belgian kisassa heinäkuussa alkoi tuntua siltä, että nyt on saumoja mestaruuteenkin. Kokemusta alkoi olla riittävästi, enkä tehnyt enää mitään suuria virheitä. Loppukausi sujui kyllä erittäin hyvin, sillä onnistuin voittamaan kahdeksasta kisapäivästä seitsemän. Koko kauden aikana olin podiumilla yhtä kisapäivää lukuun ottamatta jokaisessa kisassa, Remes kertaa.

Remes on ensi kaudella MM-sarjan yksinäinen suomalainen. Näillä näkymin hän on nimittäin ainoa suomalaiskuski, joka ajaa täyden MM-sarjan. Tänä vuonna pronssia E3-luokassa ajanutta Matti Seistolaakaan ei enää nähdä MM-urilla. Enduro oli vielä jokunen vuosi sitten suomalaiskuskien menestyslaji. Remestä ennen MM-sarjassa mestaruuksia juhlivat edesmennyt hämeenlinnalainen Mika Ahola ja vantaalainen Juha Salminen. Molemmat voittivat viimeiset mestaruutensa vuonna 2011.

– Parhaina vuosina MM-sarjaa kiersi kaksitoista kuskia. Ensi vuonna Eero taitaa todellakin olla ainoa kaveri, joka kiertää täyden sarjan. Yksittäisiä kisoja ajaa tietenkin jokunen kuski, uskoo enduron hämeenlinnalainen gran old man Allan Jaatinen.

Eero Remes ei ennätä juhlia mestaruuttaan kauan. Valmistautuminen ensi kauteen alkaa jo tämän vuoden puolella.

– Peruskuntokausi alkaa jo pikapuoliin ja ajoharjoittelu hieman myöhemmin Espanjassa ja Italiassa. Vietän aika paljon aikaa Gironassa Espanjassa, Remes sanoo.

Remes on ajanut jo pitkään E1-luokassa. Ensi kaudella hän saattaa kuitenkin vaihtaa isompaan menopeliin.

– Se ei ole kuitenkaan vielä varmaa. TM:llä olisi kyllä ihan hyvää pyörää tarjolla isompiinkin luokkiin, Remes muistuttaa. TM:n miehen kiikarissa on ensi kaudella kaksikin mestaruutta. – MM-sarjassa ajetaan taas myös yleismestaruudesta. Siihen taisteluun yltävät jokaisen kolmen luokan kärkikuskit, uskoo Remes. HäSa