Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkon maalle halutaankin taloja Ojoisilla

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä valmistelee asemakaavan muutosta Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tontille, joka sijaitsee Ojoisilla.

Seurakunta omistaa Ojoisilta Kiiskentien, Peninpolun ja Killintien väliseltä alueelta tontin, joka on suuruudeltaan 9 873 neliömetriä. Tontille on aikoinaan ollut tarkoitus rakentaa seurakuntatalo tai kirkko, mutta suunnitelma ei koskaan toteutunut.

Tällä hetkellä seurakuntayhtymällä ei ole aikeita rakentaa uutta keskusta. Sen sijaan esitetään, että alueelle kaavoitettaisiinkin 10 uutta omakotitalotonttia. Alue on muutenkin täynnä omakotitaloja ja rivitaloja.

Suunnitellut tontit olisivat suuruudeltaan 800–1 150 neliömetrin kokoisia. Tällä hetkellä aluetta suojaa kuitenkin kaupungin asemakaava, minkä vuoksi yhteisen kirkkoneuvoston on ensin päätettävä kaavan muutoshakemuksen jättämisestä kaupungille. Asemakaavan muuttaminen kestää vähintään vuoden.

Yhteisen kirkkoneuvoston oli määrä päättää asemakaavan muuttamishakemuksen jättämisestä torstaina 15. päivä lokakuuta, mutta kokous lykkääntyi. Kirkkoneuvosto kokoontuu päättämään asiasta viimeistään marraskuun puolenvälin jälkeen.

Seurakunnan kiinteistöpäällikön Eija Rantalan mukaan tontin tulevaisuutta on pohdittu pitkään. – On vaikea sanoa, mikä tonttimaan markkinahinta on sitten, jos ne myydään. HäSa