Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

S-Market lopettaa kauppakeskus Linnassa

Osuuskauppa Hämeenmaa sulkee S-Market -myymälänsä Hämeenlinnan kävelykatu Reskan laidalta vielä ennen tämän vuoden loppua. Kaupan lähtemisestä kertoi ensimmäisenä Yle Häme.

Hämeenmaan toimitusjohtajan Olli Vormiston mukaan sulkemispäätös syntyi, kun osuuskaupan ja kauppakeskuksen omistajien väliset neuvottelut uudesta vuokrasopimuksesta kaatuivat. Hämeenmaa olisi halunnut huomattavasti pitemmän sopimuksen, kuin mihin kiinteistön omistaja olisi ollut valmis.

– Liiketila vaatisi todella isoja investointeja, joihin me emme voi sitoutua lyhyellä vuokrasopimuksella. Tälläkin viikolla asia on viimeksi ollut esillä, Vormisto kertoo.

Vormiston mukaan kaupan sulkeminen ei vie yhtään työntekijää työttömyyskortistoon, vaan kaikille on tehtäviä osuusliikkeen muissa myymälöissä. Hämeenmaan ruokakauppa on ollut yksi viimeisistä isoista vuokralaisista kauppakeskus Linnassa, joka tyhjeni lähes täysin liikkeiden muutettua noin vuosi sitten avattuun kauppakeskus Goodmaniin.

Toimitusjohtaja Olli Vormiston mukaan S-Marketin myynti laski selvästi muiden liikkeiden kadottua sen ympäriltä. Kauppa on kuitenkin ollut edelleen kannattava ja osuuskauppa olisi halunnut jatkaa liikepaikalla. Nyt keskustasta etsitään uutta tilaa ruokakaupalle. Kauppakeskus Linnan tulevaisuudesta on esitetty monenlaisia visioita sen purkamisesta ja kokonaan uuden kiinteistön rakentamisesta lähtien. Päätöksentekoa on hankaloittanut se, että kauppakeskus on rakennettu vanhoihin liikekiinteistöihin, joilla on useita eri omistajia.

Hämeenmaan Vormisto toivoo, että ruokakaupan lähteminen jouduttaisi kiinteistönomistajien päätöksiä kaupungin entisen parhaan kauppapaikan kohtalosta.

– Toivottavasti se merkitsee sitä. Olisi kaupungille hyväksi saada taas uutta elämää Reskalle, Vormisto sanoo. HäSa