Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmen pelin kova putki

HPK:n liigajoukkue on kovan paikan edessä. Joukkue on aloittanut kauden vaisusti ja on valahtanut sarjataulukossa jumbosijalle.

Mahdollisuus kurssin kääntämiseen tarjoutuu kuitenkin jo torstaina, kun joukkue kohtaa Ritariareenassa Tampereen Ilveksen. Tiivis neljän päivän savotta jatkuu perjantaina Oulussa Kärppien kohtaamisella, ja heti seuraavana päivänä Ritariareenaan saapuu JYP.

HPK:lla on hyvät saumat kiillottaa kilpeään loppuviikon otteluissa. Tasaisessa tyvipään taistelussa nimittäin muutamallakin voitolla voi nousta sarjataulukossa kohinalla ylöspäin. Toisaalta tappiot jumittaisivat joukkueen entistä tukevammin sarjan hännille.

Kerholla on takanaan lauantain nihkeä ottelu Porin Ässiä vastaan. Valmentaja Vesa Viitakosken mukaan Kerho otti opikseen murskatappiosta.

– Kävimme läpi Porin ottelun videolta ja sen jälkeen meillä oli tiistaina ja keskiviikkona erittäin laadukkaat harjoitukset. Joukkue on ihan selvästi reagoinut huonoon esitykseen. Siinä ottelussa epäonnistuimme pelin jokaisella alueella, Viitakoski myöntää.

Pitkään HPK ei kuitenkaan märehtinyt Ässät-ottelun surkeuttaan. Tähtäin oli jo alkuviikosta Ilves-ottelussa.

– Meidän pitää nyt vain saada pelimme omalle tasollemme ja kääntää katseet seuraavaan peliin. Porin ottelussa emme olleet valmiina vastustajan kovaan hurmokseen, mutta nyt aloitamme ottelun ihan uudella sykkeellä, Viitakoski suunnittelee.

Ilves on aloittanut kauden huomattavasti paremmin kuin Kerho. Joukkueen pistepörssin kärjessä on viime kaudella HPK:ssa pelannut hyökkääjä Joonas Vihko (5+6 tehopistettä). Myös muut ex-kerholaiset puolustaja Jyri Niemi ja hyökkääjä Teemu Rautiainen ovat iskussa.

Entisiä kerholaisia on myös maalivahti Hannu Toivonen, joka tällä hetkellä Liigan parhaita maalivahteja.

– Koko joukkue on hyvässä tikissä ja tulee taatusti lujaa. Maalivahti Toivosen varallekin maalivahtivalmentajamme Kari Lehtonen on scoutannut joitakin tipsejä, Viitakoski kertoo.

Myös HPK:n puolustaja Petteri Nikkilä uskoo Ilveksen saapuvan Hämeenlinnaan nälkäisenä.

– Kyllä meidän pitää olla nyt koko porukan hyvin hereillä. Luvassa on ihan varmasti kova peli, Nikkilä pohtii.

Nikkilä on Kerhon puolustajien pistepörssin ykkönen tehoilla 1+4.

– En ole kuitenkaan tyytyväinen omaan peliini. Paljon parempaan pitäisi pystyä, Nikkilä sanoo.

HPK:n pakkikaartiin on tulossa pian apuja sairastuvalta. Joonas Lehtivuori nimittäin saattaa palata kaukaloon jo torstaina.

– Hänen pelaamisensa ratkeaa vasta pelipäivän aamuna. Etenemme hänen kanssaan päivä kerrallaan, samoin kuin Riku Hahlin kanssa, valmentaja Viitakoski sanoo.