Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuleeko tapahtumapuistoon harrastepaikkoja?

Kantolan tapahtumapuistoon suunniteltiin alkuvaiheessa erilaisia liikunta- ja harrastepaikkoja, kuten pyöräilyn bmx- ja dirt-ratoja, skeittiparkkia, parkour-aluetta ja futsal-kenttää. Onko näitä tulossa, Linnan Kehitys oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki?

– Niitä ei tulla tekemään, koska tapahtumapuisto on lähtökohtaisesti erityyppisten tapahtumien pitopaikka. Kiinteät rakenteet ovat yleensä tiellä, kun pitäisi saada esimerkiksi näyttelyä rakennettua.

– Suunnitelmat olivat aluksi vain hetken esillä. Ne oli jo piirretty, mutta totesimme, että emme voi lähteä tekemään Kantolasta yhtä aikaa aktiviteettipuistoa ja tapahtumapuistoa. Mitä alueelle tehdään seuraavaksi?

– Se tulee olemaan tuossa muodossaan. Teknisiä valmiuksia alueella nostetaan: tietoliikenneyhteyksiä parannetaan ja kulkuväylien linjauksia muutetaan. Miten kehitystyötä jatketaan?

– Ennen kaikkea meidän täytyy miettiä sitä, miten erilaisia oheispalveluja voidaan kehittää puiston ulkopuolella, kuten majoitus- ja liikenneratkaisuja tai pysäköintialueita.

– Olemme tehneet aktiivisesti myyntityötä ja esittelemme sitä potentiaalisille tapahtumanjärjestäjille, yrityksille, järjestöille sekä urheilu- ja liikuntaliitoille. Alueella on järjestetty vasta neljä tapahtumaa: avajaiset, kaksi koiranäyttelyä ja AC/DC:n konsertti. Miksei enempää?

– Mehän emme itse järjestä siellä mitään tapahtumia. Kestää aina pitkään ennen kuin uusi paikka löydetään. Vaikuttavuus alkaa tulla vuosien varrella. Onko jo tiedossa tulevia tapahtumia?

– Ensi kesäksi on useampia varauksia etenkin konserttijärjestäjiltä. AC/DC profiloi alueen käyttöä ehkä turhankin paljon konserttipuistoksi, vaikka se on monentyyppisten tapahtumien pitopaikka.

– Toivoisin, että siellä on jonain päivänä vaikka paljon tilaa vievien koneiden näyttelyitä, junioreiden turnauksia ja eri eläinlajien harrastajien tapahtumia. Onko ensi kesäksi päätapahtumaa? – AC/DC oli tuplajättipotti, jollainen voi olla kerran kolmessa, viidessä vuodessa. Mutta puhutaan kuitenkin kymmenistä tuhansista kävijöistä ja kansainvälisistä artisteista. HÄSA