Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannen levyn harmonikkataituri

Harmonikkamusiikin taiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat Janakkalan pääkirjastossa ensi tiistaina.

Ohjelmassa on lukuisia Toivo Kärjen suosittuja tangoja, valsseja ja fokseja. Hänen syntymästään tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lisäksi kuullaan Dallapé-ajan hittejä sekä harmonikan parhaita säveliä.

Ahvenainen on pitkän uransa aikana soittanut noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa mm. Japanissa, Kiinassa, Yhdysvalloissa, Euroopan maissa ja entisessä Neuvostoliitossa. Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle arvostetun Pro Finlandia ‒mitalin vuonna 2010. Vaimonsa Carinan kanssa hän on levyttänyt useita albumeita. Konsertissa esitellään Ahvenaisen uusin cd-levyjulkaisu Täysikuu , joka sisältää Toivo Kärjen 18 ikivihreää teosta. Ahvenainen teki toukokuussa albumillaan suomalaisen musiikkimaailman ennätyksen: hän on 1014 levytyksellään Suomen eniten levyttänyt artisti kautta aikojen ja maailmanlaajuisestikin levytysmäärien kärkijoukoissa.

Ahvenainen (s.1929) levytti ensimmäisen kerran vuonna 1955 eli hänen ensimmäisestä levytyksestään tulee kuluneeksi tänä vuonna 60 vuotta.

Viime vuonna ilmestyi Ahvenaisen itsensä kirjoittama elämäkerta Hanurini muistoja. Kirja kertoo tarinan harmonikkataiteilijan vaiherikkaasta elämästä, joka hakee vertaistaan. Teoksesta on otettu jo kolmas painos ja sitä on saatavana Janakkalan pääkirjaston konsertissa.

Ahvenainen on kiitollinen siitä, että hän on iästään huolimatta pysynyt soittokunnossa sekä fyysisesti että henkisesti.

– Kehittämäni sormitekniikan ansiosta käteni ei ole vahingoittunut soittamisesta, Ahvenainen kertoo. Levytysten teko siis jatkuu myös tulevaisuudessa. HÄSA Konsertti Janakkalan pääkirjaston aulassa ti 20.10. kello 19.