Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fici-Copyn Andersson käräjille 2. marraskuuta

Kanta-Hämeen ensimmäinen tunnustamisoikeudenkäynti alkaa 2. marraskuuta. Kanta-Hämeen käräjäoikeus ottaa tuolloin käsittelyyn syyttäjän tuomioesityksen rikoksista, jotka yrittäjä Kimmo Andersson on tunnustanut.

Syyttäjä on nostanut kaksi muuta syytettä Fici-Copyn -jutusta. Ne käsitellään erillisessä oikeudenkäynnissä. Kihlakunnansyyttäjä esitti Anderssonille Fici-Copystä syyteneuvottelua, jossa syyttäjä ja epäilty voivat sopia, mitkä rikokset epäily tunnustaa. Oikeudenkäynti helpottuu ja vastineeksi tunnustuksesta syytetty saa rangaistuksen lievennetyllä rangaistusasteikolla.

– Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa tulee käsittelyyn tunnustamisoikeudenkäynti, sanoo käräjätuomari Markku Laine, joka toimii oikeudenkäynnissä puheenjohtajana.

Fici-Copyn erittäin laajassa vyyhdissä on ollut osallisena kymmeniä yhteisöjä. Syyttäjä on ilmoittanut vajaa 20 oikeushenkilöä asianomistajiksi Anderssonin oikeudenkäyntiin. Asianomistajien mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset voidaan käsitellä oikeudenkäynnissä. – Vahingonkorvausvaatimuksia on tähän päivään mennessä tullut yksi. Tietääkseni asianomistajat ovat sopineet vahingonkorvauksista erikseen Anderssonin kanssa, Laine sanoo.

Laine kertoo, että yksi asianomistaja on pyytänyt lisäaikaa vahingonkorvausvaatimuksen jättämiseen.

Fici-Copyn rikostutkinnassa oli suuri joukko epäiltyjä. Valtaosa mahdollisista rikoksista on kuitenkin vanhentunut. Epäiltyjä pudotettiin pois esitutkinnassa. Syyttäjällä oli syyteharkinnassa kymmenkunta henkilöä, joita epäiltiin yhteensä yli sadasta rikoksesta. Syyttäjän tuomioesitys Anderssonista ja syytteet kahta henkilöä vastaan tulevat julkiseksi, kun ne otetaan käsittelyyn käräjäoikeudessa. HäSa